Αυτοψία του αντιπεριφερειάρχη στα έργα στην Αίγινα στο πλαίσιο ημερίδας για την αγροτική ανάπτυξη

Αυτοψία του αντιπεριφερειάρχη στα έργα στην Αίγινα στο πλαίσιο ημερίδας για την αγροτική ανάπτυξη
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Αυτοψία στα εκτελούμενα έργα στην Αίγινα πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Δημήτρη Μούρτζη και υπηρεσιακούς παράγοντες, με την ευκαιρία της ημερίδας για τα σχέδια βελτίωσης της παραγωγής στον πρωτογενή τομέα, περιόδου 2014-2020, που διοργάνωσε στο νησί, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων σε συνεργασία με τη δ/νση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα -και με δεδομένη την προτεραιότητα της Περιφέρειας στην αντιπλημμυρική θωράκιση, ο κ. Χατζηπέρος διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών στην ανακατασκευή της γέφυρας της Σκοτεινής. Διαβεβαίωσε δε ότι «ο τριπλασιασμός της ωφέλιμης διατομής της αποκλείει εφεξής τα πλημμυρικά φαινόμενα από τα οποία είχαν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές στο παρελθόν».

-Διαφήμιση-

Όσον αφορά το υπό κατασκευή γήπεδο/στάδιο του νησιού, οι εργασίες προχωρούν βάση χρονοδιαγράμματος. Αυτό το διάστημα τοποθετείται χλοοτάπητας και το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου για να αποδοθεί στους κατοίκους και την αθλούμενη νεολαία του νησιού, το οποίο δεν διαθέτει άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Κατά την έναρξη της ημερίδας στο Λεούσειο Ίδρυμα Αίγινας, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το έργο της «Ανακαίνισης – Αναδιαρρύθμισης του κτιρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσίου Στέγης». Το κτίσμα θα λειτουργήσει ως «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης», έχει προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Ο κ. Χατζηπέρος έκανε αναφορά στα λοιπά εκτελούμενα έργα στο νησί, μεταξύ των οποίων και το «θεμελιώδους σημασίας έργο του υποθαλάσσιου αγωγού». Τόνισε την ιδιαίτερη μέριμνα της Περιφέρειας για την πρωτογενή παραγωγή και ενημέρωσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής για τις παρεμβάσεις της ΠΕ Νήσων στον τομέα αυτόν με τελικό στόχος τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος ΠΟΠ (φιστίκι Αιγίνης).

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την παράταση της περιόδου ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων από τους δυνητικούς δικαιούχους μέχρι την 5η Ιουνίου 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki