Αυξάνεται ο χρόνος των καζαναριών για το τσίπουρο

Θετική εξέλιξη σχετικά με το χρόνο απόσταξης του τσίπουρου Τυρνάβου, σημειώθηκε μετά την συνάντηση του δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα και μελών της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων Ελλάδος, με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, καθώς αποφασίστηκε η αύξηση του χρόνου απόσταξης (καζανιάς) στις 3,5 ώρες, αντί των 3 ωρών που ίσχυε έως σήμερα, μεγαλώνοντας έτσι το χρόνο για τη διαδικασία της απόσταξης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Γιάννης Κόκουρας δήλωσε: Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, καθώς ένα βασικό αίτημα των αμβυκούχων να αυξηθούν οι ώρες απόσταξης του τσίπουρου ικανοποιείται από τον αρμόδιο υφυπουργό Απ. Βεσυρόπουλο, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση του στο πρόβλημα. Η επαναφορά του χρόνου της «καζανιάς» στις 3,5 ώρες για την περιοχή του Τυρνάβου, ώστε να μην αναγκαστούν οι αμβυκούχοι να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα των αποσταγμάτων τους ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που είχαμε βάλει και το καταφέραμε. Με την θετική αυτή εξέλιξη, επιλύονται και τα τελευταία προβλήματα που υπήρχαν ενόψει της έναρξης της αποσταγματικής περιόδου και όλοι ευελπιστούμε σε μία πολύ καλή χρονιά».