Β. Κόκκαλης: Ολοκληρωτική η καταστροφή του ΤΟΕΒ Πηνειού

“Η ολοκληρωτική καταστροφή του ΤΟΕΒ Πηνειού απειλεί την επιβίωση χιλιάδων αγροτικών οικογενειών”, τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Βασίλης Κόκκαλης, σε αναφορά του προς τους συναρμόδιους υπουργούς, ζητώντας άμεση λήψη μέτρων στήριξης του Οργανισμού.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών , Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Υποδομών και Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως Αναφορά την επιστολή του ΤΟΕΒ Πηνειού (αρ.πρ. 1212/05-10-2023) σύμφωνα με την οποία “ο μεγαλύτερος οργανισμός της χώρας, ένας απόλυτα υγιής οργανισμός, πρότυπο λειτουργίας μέχρι πρότινος, με δυνατότητα άρδευσης πλέον των 300.000 στρ. μετά το πέρασμα των κακοκαιριών “Daniel” & “Elias” έχει καταστραφεί ολοσχερώς”.

“Επισημαίνεται ότι ο Οργανισμός «αρδεύει κτήματα χιλιάδων αγροτικών οικογενειών σε πάνω από 50 χωριά που ανήκουν σε 5 διαφορετικούς δήμους και απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους, πλέον δεν δύναται να λειτουργήσει. Και δεν δύναται να λειτουργήσει αφενός λόγω της ολοκληρωτικής καταστροφής των υποδομών και αφετέρου λόγω των 200.000 και πλέον πλημμυρισμένων στρεμμάτων τα οποία δεν γίνεται να επιβαρυνθούν περισσότερο”.
Αναφέρεται η πλήρης καταστροφή των αντλιοστασίων, ταμιευτήρων, του εξοπλισμού δικτύου και των διωρύγων – καναλιών και ζητείται η βοήθεια και στήριξη για την επαναλειτουργία του ΤΟΕΒ Πηνειού “ώστε δεκάδες χωριά να μην ερημώσουν, χιλιάδες άνθρωποι να μην εγκαταλείψουν τις εστίες τους, να μην χαθεί στην λήθη και στις υποσχέσεις ένα από τα παραγωγικότερα μέρη της πατρίδας μας”.

Πηγή: ertnews.gr