Βαγγέλης Αποστόλου: «Ναι μεν, αλλά» για τους εργαζόμενους σε ΠΕΓΕΑΛ

Έξτρα λύση για τα κόκκινα δάνεια της ΑΤΕ προαναγγέλλει ο Αποστόλου
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Δεν υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης των εργαζομένων που ήταν στο Περιφερειακό Εργαστήριο Γεωργικών Εφαρμογών και Ανάλυσης Λιπασμάτων (ΠΕΓΕΑΛ) της Λάρισας, σε αυτήν τη φάση, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, ο οποίος εξήγησε ότι εξετάζονται διάφορα σενάρια για τυχόν απορρόφηση των εργαζομένων με την έναρξη των προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου.

Ο κ. Αποστόλου είχε δεχθεί επίκαιρες ερωτήσεις για το θέμα των συμβασιούχων του ΠΕΓΕΑΛ Λάρισας, που ασχολούνται με το μέτρο για τη νιτρορύπανση και από τον τοπικό βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος τώρα έγινε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά κι από τον Στ΄αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργο Λαμπρούλη.

-Διαφήμιση-

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο κ. Λαμπρούλης εξήγησε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα για τους εργαζόμενους στα ΠΕΓΕΑΛ, όχι μόνο στη Λάρισα αλλά γενικότερα, κινδυνεύουν και οι συμβασιούχοι και οι οικογένειές τους αλλά και οι αγρότες να μην έχουν βοήθεια, αφού οι άνθρωποι αυτοί έχουν κατάρτιση και εμπειρία απαραίτητη για να βοηθούν τους αγρότες και σε θέματα αρδεύσεων, λίπανσης, εφαρμογών κ.ά.

«Η εμπειρία τους μας είναι πολύτιμη» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος παραδέχτηκε πως υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού αλλά και δεσμευτικοί κανόνες από την ΕΕ, ενώ υπογράμμισε πως «δεδομένων των συνθηκών που βιώνουμε δεν μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες προσλήψεις».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι οι συμβασιούχοι του ΠΕΓΕΑΛ, δεν μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και άλλες συμβάσεις λήγουν και το Νοέμβριο και ως το τέλος του έτους.

Άφησε ωστόσο παραθυράκι ανοιχτό για να απορροφηθούν, αν υπάρξει αυτή η δυνατότητα στο μέλλον πάλι στα προγράμματα απονιτροποίησης, εφ΄ όσον αυτό είναι συμβατό και με τους περιορισμούς που θέτουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki