Η Bayer εξαγόρασε τη βιοτεχνολογική startup Targenomix

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 2014 για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων φυτοπροστασίας

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer εξαγόρασε τη γερμανική startup βιοτεχνολογίας Targenomix. Πρόκειται για ένα παρακλάδι του Ινστιτούτου Max Planck για τη Μοριακή Φυσιολογία των Φυτών (MPI MPP), που χρησιμοποιεί καινοτόμα εργαλεία συστημικής βιολογίας και υπολογιστικές μεθόδους για τον εντοπισμό νέων τρόπων δράσης για τη χημική φυτοπροστασία.

«Η προσέγγιση της Targenomix έχει αποδειχθεί πολύ επιτυχημένη», δήλωσε ο Δρ. Robert Reiter, επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης στο Τμήμα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer.

«Χρησιμοποιώντας μια μοναδική και ολιστική προσέγγιση συστημικής βιολογίας και αξιοποιώντας τεχνογνωσία που βασίζεται σε μια ισχυρή επιστημονική βάση, η Targenomix έχει προσφέρει πολλούς νέους στόχους και τρόπους δράσης για μικρά μόρια στον έλεγχο των ζιζανίων. Τα καινοτόμα εργαλεία της για τον εντοπισμό και την επιλογή ασφαλών και βιώσιμων χημικών ενώσεων συμπληρώνουν τη στρατηγική μας και θα επιταχύνουν την ανάπτυξη νέων προϊόντων που χρειάζονται οι αγρότες για να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές γεωργικές προκλήσεις».

Ο γερμανικός φαρμακευτικός κολοσσός και η Targenomix συνεργάζονται επιτυχώς από το 2014. Όπως αναφέρει το Hortidaily, από αυτήν τη σύμπραξη προέκυψε η ανάπτυξη του πρώτου νέου μεταφυτρωτικού ζιζανιοκτόνου τρόπου δράσης για τον ευρύ έλεγχο των ζιζανίων που έχει σημειωθεί τα τελευταία 30 χρόνια στον κλάδο των αγροχημικών.

Ενσωματώνοντας περαιτέρω την προσέγγιση της συστημικής βιολογίας της Targenomix, η Bayer θέλει να ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών προς ασφαλή και αποτελεσματικά φυτοπροστατευτικά προϊόντα.