Οι βιοδιεγέρτες κερδίζουν έδαφος στον τομέα των εισροών

Ηλεκτρονικό βιβλίο με τα αποτελέσματα του συνεδρίου «Biostimulants World Congress in Milan», με θέμα τους βιοδιεγέρτες, που πραγματοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Βιομηχανίας Βιοδιεγερτών και την εταιρεία New Ag International, δημοσιεύθηκε από τους φορείς του συνεδρίου. Σκοπός της δημοσίευσης είναι τα αποτελέσματα και τα ευρήματα του συνεδρίου να φτάσουν σε όσους περισσότερους ενδιαφερόμενους είναι δυνατό.

Τα τελευταία χρόνια, οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της κάλυψης των αναγκών ενός αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης του εισοδήματος του παραγωγού, καθιστούν επιτακτική την εξεύρεση νέων λύσεων στους τομείς της θρέψης και της φυτοπροστασίας. Παράλληλα, οι οδηγίες της Πράσινης Συμφωνίας κατευθύνουν προς τη μείωση των εισροών σε λιπάσματα και συνθετικά φυτοπροστατευτικά και την αύξηση του ποσοστού της βιολογικής καλλιέργειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, πλάι στα συμβατικά προϊόντα λίπανσης και φυτοπροστασίας, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς μία αγορά προϊόντων πιο φιλικών προς το περιβάλλον, αλλά, ταυτόχρονα, εξαιρετικά αποτελεσματικών σκευασμάτων· αυτή των βιοδιεγερτών. Το ηλεκτρονικό βιβλίο έχει ως στόχο την προώθηση της επιτυχημένης εφαρμογής των βιοδιεγερτικών προϊόντων. Σε αυτό, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να διαβάσει τη συνολική περίληψη του συνεδρίου, καθώς και τις περιλήψεις των εισηγήσεων των ομιλητών.

Επίσης, έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει καινοτόμες εφαρμογές των βιοδιεγερτών και να μάθει περισσότερα σχετικά με τους νικητές των βραβείων για τους αγρότες που εφαρμόζουν με επιτυχία τους βιοδιεγέρτες στην Ευρώπη. Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα newaginternational.com.