Βιολογικά: Διπλάσια η αιτούμενη δημόσια δαπάνη για τους νεοεισερχόμενους μελισσοκόμους

Στο 1,1 δισ. ευρώ περίπου ανέρχεται η αιτούμενη δημόσια δαπάνη με βάση τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης των Βιολογικών.

Πρόκειται δηλαδή για ποσό που υπερβαίνει κατά το διπλάσιο περίπου τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης, ύψους 490 εκατ. ευρώ. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, για τους μελισσοκόμους που υπέβαλαν αίτηση στη Δράση 11.1.2 «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής», η αιτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε περίπου 48 εκατ. ευρώ, δηλαδή ποσό διπλάσιο από αυτό που ορίζεται στην πρόσκληση (22 εκατ. ευρώ).

Η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 4 Απριλίου, μετά την ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε από το ΥΠΑΑΤ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι του προγράμματος που αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα στην οριστικοποίηση των αιτήσεών τους (λόγω του κριτηρίου του «ενεργού γεωργού»).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύνολό της η πρόσκληση χαρακτηρίζεται από το μεγάλο ενδιαφέρον των νεοεισερχόμενων παραγωγών (σε φυτική και ζωική παραγωγή).