Βόλος: Κυκλοφοριακό έμφραγμα προκάλεσε η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών

Δυναμικό παρών έδωσαν οι αγρότες της Μαγνησίας που για σήμερα είχαν αποφασίσει μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση έξω από το κτίριο κεντρικής διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων, δημιουργώντας κυριολεκτικά κυκλοφοριακό έμφραγμα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι αγρότες δηλώνουν αγανακτισμένοι από “τα δυο μέτρα και δύο σταθμά” που υιοθέτησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η κυβέρνηση εν γένει, αναφορικά με τις αποζημιώσεις για τους μηλοπαραγωγούς, ενώ, όπως αναφέρουν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οτι οι εξαγγελίες αφορούσαν μόνο τους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς με στρεμματική ενίσχυση 300€/στρέμμα και όχι τους μηλοπαραγωγούς της Μαγνησίας ή και άλλων περιοχών.

Με τη σημερινή κινητοποίηση διαμηνύουν πως ” δεν θα ανεχθούν σε καμία των περιπτώσεων, άλλον εμπαιγμό ή άλλη κοροϊδία και απαιτούν την άμεση στήριξη τους για την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής.”

Ως αγωνιστική πρόβα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή  πρώτη κινητοποίηση σε επίπεδο Νομού για την ικανοποίηση των αιτημάτων, ενώ το βλέμμα τους είναι προσανατολισμένο στις 22 του Γενάρη, μέρα  που αποφασίστηκε η κορύφωση της πανελλαδικής κινητοποίησης.
 
Πηγή: ertnews.gr