Στη Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ με ρυθμίσεις για αδειοδότηση στάβλων και ελληνοποιήσεις

Στη Βουλή το «ερανιστικό» νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ με ρύθμιση για νομιμοποίηση στάβλων

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 25/5 η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του νομοσχεδίου – «σκούπα» του ΥΠΑΑΤ με τίτλο: «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα». Πρόκειται για σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων και σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, ρυθμίζει ζητήματα που χρονίζουν χωρίς τις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Επίσης περιλαμβάνονται διατάξεις, όπως το μελισσοκομικό μητρώο και η ολοκληρωμένη ρύθμιση των θεμάτων του Δικτύου Γεωργικής Λογιστικής Πληροφόρησης καθώς και άλλα παραγωγικά ζητήματα. Σημαντική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο είναι η δυνατότητα ολοκλήρωσης της υποβολής αίτησης για νομιμοποίηση σταβλικών εγκατάστασεων που βρίσκεται εντός ή πλησίον κατοικημένης περιοχής έως τις 31/12/2020.

Στο ίδιο νομοσχέδιο γίνεται αναφορά σε ποινικές και διοικητικές κυρώσεις (χρηματικά πρόστιμα και ανάκληση άδειας παραγωγής προϊόντων ΠΟΠ / ΠΓΕ) για ελληνοποιήσεις σε τρόφιμα. Οι ποινές περιλαμβάνουν και τις περιπτώσεις της χρήσης μη ελληνικής πρώτης ύλης ή πρώτης ύλης που δεν προβλέπεται από τη μέθοδο παραγωγής προϊόντων ΠΟΠ / ΠΓΕ καθώς και τη δημοσιοποίηση της επωνυμίας του παραβάτη, κατόπιν εισαγγελικής απόφασης.

Η συζήτηση στη Βουλή θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 26/5.

Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό περιεχόμενο της ρύθμισης (Άρθρο 8) για τους στάβλους στο σχόλιο της αιτιολογικής έκθεσης ΕΔΩ

Διαβάστε όλο το νομοσχέδιο ΕΔΩ