Βραβεία κρητικής γαστρονομίας από το δήμο Ηρακλείου

Ένα νέο θεσμό βραβείων, τα Cretan Taste Awards 2021, διοργανώνει ο δήμος Ηρακλείου. Στόχος η ανάδειξη καινοτόμων επιχειρηματικών δράσεων στους χώρους της εστίασης και της γαστρονομίας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις που αναδεικνύουν την κρητική γαστρονομία στην Ελλάδα και τον κόσμο. Η υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει στα 17 Σεπτεμβρίου και η τελετή απονομής των βραβείων σχεδιάζεται για τα τέλη Οκτωβρίου.

Τα Cretan Taste Awards 2021 περιλαμβάνουν 7 κατηγορίες (Best in Foodservice Sector, Βest Places, Best Actions & Initiatives, Best Producers, Best Products, Best Drinks, Βest Practices) με διαφορετικές υποκατηγορίες στην κάθε μία, προκειμένου να είναι το δυνατόν περισσότερο αντιπροσωπευτικά.

Η αξιολόγηση θα γίνει από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης δηλώνει σχετικά: «Στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι με διαφάνεια και αξιοκρατία να αναδειχθούν οι πρωτοπόροι και οι κορυφαίοι της κρητικής γαστρονομίας και ταυτόχρονα να αναδειχθεί ο μοναδικός γευστικός πλούτος της Κρήτης, η ποιότητα και η αυθεντικότητα των προϊόντων της.
Τα Cretan Taste Awards 2021 εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό μας για να καταστήσουμε το Ηράκλειο γαστρονομικό προορισμό. Είμαστε αισιόδοξοι αυτά τα νέα βραβεία μπορούν να μας βοηθήσουν προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση και να εξελιχθούν σε σημαντικό θεσμό».

Πηγή: ertnews.gr