Το βραβείο του καλύτερου ελληνικού ελαιολάδου (Best of Greece) έλαβε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Grand Cru της Terra Creta, στον ιδιαίτερα δύσκολο διαγωνισμό της Ελβετίας, Olive Oil Awards Zurich  2020, με έδρα το Πανεπιστήμιο  Εφαρμοσμένων Επιστημών της Ζυρίχης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Grand Cru, είναι και το μοναδικό ελληνικό ελαιόλαδο που συγκέντρωσε ικανή βαθμολογία για να διακριθεί και να πει στην λίστα «Βest of the Βest olive oils 2020».

Η Terra Creta έχει την έδρα της στον ελαιώνα του Κολυμβαρίου Χανίων.  Με απόλυτη προσήλωση στην ποιότητα, έχει καταφέρει να εξάγει το κρητικό ελαιόλαδο σε περισσότερες από 45 χώρες, και έχοντας αποσπάσει πλέον 100 διακρίσεις σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς, κατέχει μία από τις κορυφαίες θέσεις στις εξαγωγές ελληνικού ελαιόλαδου.

Το προϊόν προσεγγίζεται ολιστικά και για το αποτέλεσμα συνεργάζονται ομάδες παραγωγών και γεωπόνων, ενώ παράλληλα λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο ελαιουργείο και μονάδα τυποποίησης. Η φιλοσοφία της εταιρείας βασίζεται στην παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, με βιώσιμες πρακτικές.

Τα Olive Oil Awards ξεκίνησαν να διοργανώνονται το 2001 στα πλαίσια της έκθεσης Gourmesse, από την ομάδα Οργανοληπτικών Επιστημών του Ινστιτούτου Καινοτομίας Τροφίμων και Ποτών στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, από τότε τα Olive Oil Awards συνεχίζονται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία. Έτσι, η ιδέα αναπτύχθηκε και βελτιώθηκε, με τη δημιουργία ενός εκπαιδευμένου πάνελ δοκιμαστών, του Swiss Olive Oil Panel (SOP), το οποίο είναι διαπιστευμένο σύμφωνα με το ISO 17025 από τον Οκτώβριο του 2006 ενώ το 2013 αναγνωρίστηκε και επίσημα από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου (IOC).