Βραβεύσεις Δήμων για τις περιβαλλοντικές δράσεις στο συνέδριο του ΚΕΑΝ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο με θέμα «Κυκλική οικονομία, μηδενική ρύπανση και βιοποικιλότητα – Σχέδιο δράσης και νέες στρατηγικές που διοργάνωσε το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), και πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος Πράσινης Εβδομάδας (EU GREEN WEEK 2022).

Στο υψηλού επιπέδου συνέδριο που διοργανώθηκε με την έγκριση της Ευρωπαϊκής επιτροπής παρουσίασαν τα περιβαλλοντικά μελλοντικά τους σχέδια, σχετικά με τη κυκλική οικονομία, τη διαχείριση των απορριμμάτων και στόχο τη μηδενική ρύπανση: η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Βαβέτση Ροζίνα, ο Σύμβουλος Δημάρχου Νικολάου Σκουφά Παπαπάνος Αριστοτέλης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Μπάμπαλος Νίκος, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Νάνος Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Δομοκού Λιόλιος Χαράλαμπος, η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Βόρειας Κέρκυρας Κόκκαλη Σπυριδούλα, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης Κρητικός Βασίλης, ο Αντιδήμαρχος Προστασίας και Καθαριότητας Σπάρτης Καρλαύτης Αθανάσιος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Ανακύκλωσης Ραφήνας-Πικερμίου Μπουράνης Αριστείδης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αλμυρού Βούλγαρης Λεωνίδας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ – Κυττάρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων Μηλιώνης Σταύρος και στη συνέχεια χαιρέτησαν η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Βαβέτση Ροζίνα, ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Σταθόπουλος Στάθης και ο πρόεδρος Φο.Δ.Σ.Α. Ηπείρου Καλαντζής Νικόλαος.

Με επικεφαλής τον εμπειρογνώμονα περιβάλλοντος Δημήτρη Μπανούση, η επιστημονική επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων των Δήμων, επέλεξε τους προς βράβευση Δήμους με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Τη βιωσιμότητα των δράσεων τους σε μακροπρόθεσμο επίπεδο
  2. Τη δυνατότητα αναπαραγωγής των αποτελεσμάτων τους σε άλλη γεωγραφική κλίμακα ή μεταφορά τους σε άλλο τομέα πολιτικής π.χ. οικονομία, πολιτισμός, εργασία, γεωργία, δημόσια υγεία κ.α.
  3. Τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και το βαθμό συμβολής τους στη βελτίωση περιβαλλοντικών προβλημάτων

Επιπρόσθετα, συνεκτιμήθηκε η δυνατότητα συνεισφοράς τους στην Ενωσιακή πρωτοβουλία Bauhaus, με την οποία επιχειρείται να ενδυναμωθεί η κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα μέσα από τον σχεδιασμό των πόλεων και τη δημιουργία ενός ρεύματος κοινής αισθητικής.