Βράβευση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Κρι Κρι από τον θεσμό «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ 2022»

Στην κατηγορία «Εξωστρέφεια» των βραβείων «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ 2022» διακρίθηκε η Κρι Κρι κατά την 8η τελετή απονομής του θεσμού βράβευσης ελληνικών επιχειρήσεων που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

Η διάκριση αυτή έρχεται ως ανταμοιβή της συνεχώς αναπτυσσόμενης εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας, αλλά και των εξαιρετικών επιδόσεων σε μια σειρά κριτηρίων εξωστρέφειας. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό συμμετοχής των εξαγωγών στον συνολικό κύκλο εργασιών της Κρι Κρι παρουσιάζει σημαντική και συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με τη φετινή χρονιά να φτάνει το 50% του συνολικού τζίρου της εταιρείας.

Ακόμη, σχεδόν το 90% της εξαγωγικής δράσης της Κρι Κρι αφορά το αυθεντικό ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι, συνεπώς η ελληνικότητα προσδίδει 100% προστιθέμενη αξία στο προϊόν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η ελληνικότητα αποτελεί το βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Κρι Κρι αποτελεί το γεγονός ότι το brand στο εξωτερικό είναι το «KRI KRI – My Authentic Greek yogurt», ενώ το εταιρικό slogan είναι το “The art of the authentic Greek flavor”.

Αντίστοιχα, το παγωτό διαγράφει αξιοσημείωτη επιτυχία με την κατηγορία Greek Frozen Yogurt, κατά την παραγωγή του οποίου χρησιμοποιείται 100% αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι με 2% λιπαρά. Το 2021, το 38% του τζίρου παγωτού των εξαγωγών προήλθε από το Greek Frozen Yogurt, υπογραμμίζοντας τη δυναμική της κατηγορίας αυτής και τη στρατηγική της σημασία για τις εξαγωγές της Κρι Κρι.

Ο αριθμός των διεθνών αγορών της Κρι Κρι κατά την τελευταία τριετία όλο και αυξάνεται φτάνοντας πλέον τις 40 χώρες.

Στο επίκεντρο όλων των παραπάνω βρίσκεται το όραμα της Κρι Κρι να προβάλλει τη διατροφική κληρονομιά της Ελλάδας παγκοσμίως, προωθώντας, κυρίως, την αξία του ελληνικού γιαουρτιού σε ολοένα και περισσότερες αγορές. Πέρα από την προώθηση των επώνυμων προϊόντων Κρι Κρι, στρατηγικής σημασίας είναι και η ανάπτυξη προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας για τις μεγαλύτερες αλυσίδες του εξωτερικού, που χαίρουν της πλήρους αναγνώρισης και εμπιστοσύνης των καταναλωτών παγκοσμίως. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η ελληνικότητα της συνταγής, που εμπεριέχεται στην ίδια την ονομασία τους προϊόντος, παραμένει η βασική παράμετρος που προσδίδει προστιθέμενη αξία. Συνεπώς, αυτομάτως αποτελεί ακόμη ένα κανάλι διείσδυσης και προβολής του ελληνικού γιαουρτιού σε όλον τον κόσμο.