Βράβευση μαθητών και φοιτητών από τον Γεωπονικό Σύλλογος Λάρισας

Σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνιας, μετά από δύο χρόνια διαδικτυακών βραβεύσεων λόγω της πανδημίας, ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας, πραγματοποίησε διά ζώσης την 30η βράβευση σαραντατεσσάρων παιδιών των μελών του, που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, αλλά και εισήχθησαν σε Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απονέμοντας επαίνους και προσφέροντας γιορτινά δώρα, παρουσία βουλευτών του νομού, εκπροσώπων της Ιεράς Μητρόπολης, του ΓΕΩΤΕΕ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ.α..
Με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα Πρωτοχρονιάς συνοδεία πιάνου και κρουστών οργάνων, άνοιξαν την εκδήλωση το απόγευμα της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου/ Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας, μαθητές και μαθήτριες- μέλη του Συνόλου Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, υπό την διεύθυνση των υπεύθυνων καθηγητριών Φρόσως Α. Κτιστάκη και Παρασκευής Καραγιάννη, με τις γιορτινές ευχές του διευθυντή του Σχολείου Σωτήρη Αναγνωστόπουλου.


Επιτέλους ξαναγυρίσαμε πίσω στις ζωές μας, ανέφερε συγκινημένος στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακός και τόνισε ότι: «Όλοι στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας είμαστε πολύ συγκινημένοι που βρισκόμαστε σε αυτή την αίθουσα με αγαπημένα πρόσωπα και δίνουμε με τις βραβεύσεις, κίνητρο στα παιδιά για να εργαστούν για ένα καλύτερο μέλλον και μία καλύτερη χώρα. Συνεχίζουμε την παράδοση δεκαετιών του Γεωπονικού Συλλόγου μας να τιμά τα παιδιά μελών, ως μια ηθική επιβράβευση, μια οφειλόμενη τιμή στις προσπάθειες αυτής της γενιάς που κυνηγάει τα όνειρά της, σε καιρούς πολύ δύσκολους για τη χώρα .

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της εκδήλωσής μας είναι αυτά τα νέα παιδιά, των οποίων ο αγώνας για την κατάκτηση της γνώσης και της επιτυχίας πρέπει να είναι διαρκής, με κύρια χαρακτηριστικά την εντιμότητα, τη συνέπεια και την τόλμη, προκειμένου να περιχαρακώσουν τις αρχές και τις αξίες τους στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, με προβλήματα οξυμμένα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Θερμά συγχαρητήρια σε εσάς παιδιά και τους γονείς σας, που σας στηρίζουν στον δύσκολο αγώνα σας και προσπαθούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής». Τέλος ο κ. Γιαννακός επισήμανε το ρόλο που διαδραματίζει ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας στην επίλυση του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας με την ίδρυση της ΕΔΥΘΕ (Επιτροπή Διεκδίκησης Επίλυσης του Υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας), τονίζοντας πως: « Δεν μπορούμε να μιλάμε για μέλλον χωρίς νερό και εννοείται ότι η οικονομία της Θεσσαλίας δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς να έχουμε αυτό το βασικό αγαθό.»

ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν οι εξής μαθητές και μαθήτριες:
Α’ Γυμνασίου:
Βασιλική Παπαγεωργίου, Χρυσαφένια Καρακωνσταντίνου, Άγγελος Μπλιάτσιος, Αγαθοκλής Καραμπάτσας, Αντώνιος Τζέμος, Σοφία Παπατριανταφύλλου.
Β’ Γυμνασίου:
Ευαγγελία Στεργίου, Αθανάσιος Μακαγιός, Παντελής – Μάριος Τζιτζιμπάσης, Αλεξάνδρα Σταθάκου, Παρασκευή Μπεκύρη, Αντώνιος Τζέμος, Μιχαήλ Τσακνάκης, Ιωάννα Τσαλαλά, Σταυρούλα Κατσή, Αστέριος Κατσής.
Γ’ Γυμνασίου:
Δημήτριος Στεφανούλης, Ραφαηλία Τάτση, Ζωή Τζέμου, Παρασκευή Τοπάλη, Παύλος – Ιωάννης Τσιάμπας, Γεωργία – Ραφαήλα Καραμπάτσα, Κωνσταντίνος Καγκελάρης, Ζωή Καραστέργιου.
Α’ Λυκείου:
Νίκη Τζέμου, Ελευθερία Τοπάλη, Κωνσταντίνος – Παναγιώτης Γκαρσίδης, Δέσποινα Δημητριάδου, Κωνσταντίνος Νασιάρας.
Β’ Λυκείου:
Δήμητρα Πάκα, Φανή Σταθάκου, Άννα Παπακώστα, Παρασκευή Καρακωνσταντίνου, Φωτεινή Γκουτζουρέλα, Νικόλαος – ΤσαμπίκοςΤσιάμπας, Αντώνιος Τσακνάκης, Αχιλλεία – Αλεξάνδρα Τσιαντή.

Τέλος, βραβεύθηκαν οι φοιτητές κι οι φοιτήτριες:

Σταυρούλα – Τσαμπίκα Γκουβαϊλα /Παιδαγωγικό Τμήμα Ρόδου του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Άγγελος Ζήγρας / Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος ( Θεσσαλονίκη )
Δημήτριος Ζιάμας / Τμ. Φυτικής παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ζωή – Ειρήνη Κωστοπούλου / Κτηνιατρική Σχολή Καρδίτσας
Ανδρέας Λεωνιδάκης / Τμ. Μηχανικών Πληροφορικής,
Υπολογιστών & Τηλεπικοινωνιών Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας ( Σέρρες )
Ιωάννης Τοπάλης / Τμ. Ψηφιακών Συστημάτων Σχολής Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Νικόλαος – Ραφαήλ Τσιαντής / Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πηγή: ertnews.gr