Δ. Κουρέτας: Οι αγρότες της Θεσσαλίας πρέπει να μείνουν στη γη τους

Υπερ της παραμονής των αγροτών της Θεσσαλίας στις περιοχές που βρίσκονται και καλλιεργούν τάχθηκε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρης κ. Δ. Κουρέτας στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης του Προγράμματος Γεωργικής Ανασυγκροτήσης της Θεσσαλίας.

Ο κ. Κουρέτας παρουσίασε σε πρώτη φάση ένα κείμενο 50 συνολικά σελίδων με τις γενικές κατευθύνσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση του κάμπου μετά τις πλημμύρες και τάχθηκε παράλληλα υπέρ της δημιουργίας μιας σήραγγας που θα μεταφέρει τα νερά προς την πλευρά του Αιγαίου (προς Καμάρι) και θα βοηθήσει τις παρακάρλιες να αδειάσουν από τα νερά και να καταστούν ξανά καλλιεργήσιμές.

Δ. Κουρέτας: Οι αγρότες της Θεσσαλίας πρέπει να μείνουν στη γη τους

Οσον αφορά στο θέμα των π[πλημμυρισμένων εκτάσεων στην Κάρλα, το κόστος ανέρχεται περί τα 150 εκ. ευρώ και η διάρκεια του όλους εγχειρήματος στα 2 – 3 χρόνια.

Ο κ. Κουρέτας σημείωσε ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τα στελέχη της HVA International και πρόσθεσε παράλληλα ότι το κείμενο των 50 σελίδων με τις προτάσεις και τις επισημάνσεις θα σταλεί σε όλους τους φορείς της Θεσσαλίας. Παράλληλα θα διοργανωθεί και ξεχωριστή συνάντηση για την κτηνοτροφία, ενώ για τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας θα υπάρξει παρουσίαση από τον στρατηγό ε.α. Η. Λεονταρή.

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης παρουσίασε αναλυτικά τα εγγειοβελτιωτικά έργα που πρέπει να γίνουν στη Θεσσαλία, ώστε και να υπάρξει αντιπλημμυρική θωράκιση των ευαίσθητων περιοχών, αλλά και απόθεμα σε αρδευτικό νερό για να αποφεύγονται ακραίες καταστάσεις.

Δ. Κουρέτας: Οι αγρότες της Θεσσαλίας πρέπει να μείνουν στη γη τους

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Κουρέτας έκανε και στη βαμβακοκαλλιέργεια, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι μια “τελειωμένη” καλλιέργεια για την Θεσσαλία, αλλά μπορεί να δημιουργήσει σημαντική προστιθέμενη αξία εαν το βαμβάκι δεν εξάγεται απλά ως πρώτη ύλη αλλά μεταποιείται στην χώρα παραγωγής του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Μπαγινέτας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Β. Κόκκαλης, ο απερχόμενος περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός, ο απερχόμενος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Α. Καλογιάννης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Θ. Μαμάκος, ο πρώην νομάρχης Λάρισας κ. Λ. Κατσαρός, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος του παραρτήμος Κ/Δ Θεσσαλιάς του ΤΕΕ κ. Ν. Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομσποξνδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας κ. Ρ. Μαρούδας, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Πηγή: ertnews.gr