Δασικοί χάρτες και κλιµατική αλλαγή «καίνε» τους Νέους Αγρότες της Αργολίδας

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι Νέοι Αγρότες της Αργολίδας τόσο για τα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή όσο και οι δασικοί χάρτες.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας, Βαγγέλης Μπινιάρης: «Θα πρέπει να γνωρίζει ο νέος υπουργός ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση σε πολλά ζητήματα. Ένα από αυτά είναι η ‘‘κλιματική αλλαγή’’ και αμέσως επόμενο και πολύ σημαντικό είναι ο Ανάβαλος. Η πηγή που μπορεί να βοηθήσει σε άρδευση όλη την Πελοπόννησο και όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό για τον Νομό Αργολίδας και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με το νερό».

Όπως προσθέτει, «θέλουμε, λοιπόν, να βοηθήσετε να μείνουμε σε αυτό που κάνουμε, να παράγουμε προϊόντα, να συνεχίσουν και τα παιδιά μας αυτό το ιερό έργο. Γιατί αγαπάμε τη φύση, προστατεύουμε τη φύση, γιατί ζούμε από τη γη, μεγαλώσαμε από τη γη και θέλουμε αύριο να συνεχίσουν και τα παιδιά μας σε αυτό». Επιπλέον, ο κ. Μπινιάρης εξηγεί ότι, μεταξύ άλλων, «έχουμε και τους δασικούς χάρτες. Το 35% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων με δενδρώδεις καλλιέργειες στην Αργολίδα σήμερα μετά την ανάρτηση δασικών χαρτών είναι δασικές».

Απευθυνόμενος προς τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, αναφέρει: «Τι μπορείτε να κάνετε εσείς, προκειμένου οι νέοι να ακολουθήσουν το επάγγελμα αυτό; Υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας από το 1930, έχουν γίνει Σχέδια Βελτίωσης, είναι αρδευόμενα, είναι ελαιώνες και εσπεριδοειδή που δηλώνουμε στο ΟΣΔΕ, πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ και τώρα ξαφνικά είναι δασικά; Κύριε υπουργέ, αυτές είναι κάποιες από τις ανησυχίες των νέων αγροτών του Νομού Αργολίδας.

Περιμένουμε από εσάς και την κυβέρνηση ουσιαστική βοήθεια για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, να δώσουμε ζωή στην επαρχία και να μείνουν τα παιδιά μας αύριο στην παραγωγή και όχι να την εγκαταλείψουν».