Δενδροφύτευση στον Βύρωνα προς αντικατάσταση του πρασίνου που κάηκε στην πυρκαγιά του 2016

Δενδροφύτευση στον Βύρωνα προς αντικατάσταση του πρασίνου που κάηκε στην πυρκαγιά του 2016

Στη δενδροφύτευση 365 δέντρων στον λόφο του Αράπη προχώρησε ο δήμος Βύρωνα, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ). Στην αναδάσωση μετείχε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, με αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και προσωπικό του δήμου, σε μια προσπάθεια αντιστάθμισης του πρασίνου που έχει χαθεί τις προηγούμενες χρονιές και ιδιαίτερα στην πυρκαγιά του 2016.

Το εκτεταμένο πρόγραμμα αναδασώσεων στον Υμηττό, ανήκει στον ΣΠΑΥ και εκτελείται μέσω του σχεδίου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με την ονομασία «#Υμηττός365», που ανακοίνωσε στις αρχές του έτους ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού́-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, στοχεύοντας στην ενίσχυση της φιλοδασικής συνείδησης των πολιτών και τις 365 ημέρες του χρόνου.

Η αρχή́ του δευτέρου κύκλου αναδασώσεων έγινε από τον δήμο Βύρωνα και στις εργασίες μετείχε, πέρα από τη δημοτική Αρχή, εξειδικευμένο συνεργείο του ΣΠΑΥ, που εργάστηκε προσαρμοσμένο στα δεδομένα προστασίας και ασφαλείας λόγω της πανδημίας, ενώ η δενδροφύτευση θα συνεχιστεί με ακόμη 365 δέντρα, στα διοικητικά όρια του δήμου Καισαριανής.

«Πραγματοποιήσαμε μια σπουδαία πρωτοβουλία. Δενδροφυτεύσαμε 365 δέντρα στην περιοχή του λόφου του Αράπη, που συνορεύει με τη συνοικία της Φρυγίας. Ευχαριστώ θερμά τον ΣΠΑΥ, του εθελοντές δασοπυροσβέστες και την Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου μας. Η δενδοφύτευση αυτή ήρθε να αντικαταστήσει το πράσινο που κάηκε στην πυρκαγιά του 2016», δήλωσε ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης και πρόσθεσε: «Με τέτοιες ενέργειες όλοι μαζί προστατεύουμε το περιβάλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ