Δεσμεύσεις Μ. Βορίδη για στήριξη της Μέσης Παράκτιας Αλιείας

Στη συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας στο Βόλο

Δεσμεύσεις Μ. Βορίδη για στήριξη της Μέσης Παράκτιας Αλιείας

Παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου με επιτυχία η 22 ετήσια γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας (ΠΕΠΜΑ), ενώ παρέστησαν οι βουλευτές Μαγνησίας Λιούπης Αθ. και Μπουκώρος Χρ, από το ΥΝΑΝΠ ο περιφερειάρχης 4 ΠΕΔΙΛΣ Κανάκης Χρ., οι κ.κ. Δημάκη, Κυρίτση από την Λιμενική Αρχή Βόλου, η κ. Ματζαφλέρη Ν. από το τμήμα Αλιείας Βόλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΠΜΑ κ. Μπουντούκο «η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας λόγω covid και η παρουσία του υπουργού κ. Βορίδη ήταν τιμητική και καταλυτική για μας, αφού με την επιβλητικότητα  και την αμεσότητα του κέρδισε την εμπιστοσύνη μας, διασκέδασε τις ανησυχίες μας και αναζωογόνησε την αισιοδοξία μας. Ήταν ενημερωμένος για τα σοβαρότατα προβλήματα του κλάδου, δεσμεύτηκε ότι θα δώσει λύσεις, εφόσον η επιχειρηματολογία μας είναι βάσιμη.

Ανακοίνωσε επίσης  μέτρα οικονομικής στήριξης του κλάδου, στα πλαίσια ενεργοποίησης για πρώτη φορά του μέτρου προσωρινής παύσης 3.1.9  του ΕΠΑΛΘ, τα οποία και υπέγραψε την αμέσως, την επομένη ημέρα δηλαδή, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου. Δεσμεύτηκε τέλος στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ κλάδου και Υπουργείου, να οργανώσει ένα δομημένο διάλογο, που σημαίνει προγραμματισμένες συναντήσεις ανά τρίμηνο στο χώρο του υπουργείου, όπου θα κατατίθενται τα διάφορα θέματα, θα αιτιολογείται η εξέλιξη τους και θα λαμβάνουν χώρα και τυχόν δεσμεύσεις εκατέρωθεν».