Έναρξη εργασιών ανακατασκευής της γέφυρας Γουβών

Έναρξη εργασιών ανακατασκευής της γέφυρας Γουβών

Μόλις δέκα μήνες μετά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη Δημοτική Ενότητα Αρτεμησίου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού στις 11-12-2019, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωράει στη συμβασιοποίηση και την άμεση εκκίνηση των εργασιών ανακατασκευής της κατεστραμμένης γέφυρας των Γουβών.

Η σημαντική αυτή παρέμβαση αποτελεί τμήμα του έργου «Αποκατάσταση βλαβών της Εθνικής Οδού Χαλκίδας–Ιστιαίας–Αιδηψού στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμισίου» προϋπολογισμού €2.500.000, η οποία επίσης περιλαμβάνει την κατασκευή τεχνικών έργων προστασίας της κοίτης και των πρανών του ποταμού στη θέση της καταστραφείσας γέφυρας και εργασίες αποκατάστασης των βλαβών και φθορών που διαπιστώθηκαν στο τμήμα της Εθνικής οδού 77 από Βασιλικά έως Αρτεμίσιο.  

Ειδικότερα, προβλέπεται να γίνει αποκατάσταση των βλαβών του οδοστρώματος (ζυμώματα, ρηγματώσεις, καθιζήσεις), συντήρηση και ανακατασκευή-βελτίωση υφιστάμενων τεχνικών έργων (γέφυρας Γουβών και λοιπών τεχνικών επί της Εθνικής οδού) όπου κριθεί απαραίτητο, εργασίες ανακατασκευής οδοστρωσίας, επούλωσης λάκκων, άρσης καταπτώσεων, καθώς και τοποθέτησης κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης, όπου έχουν καταγραφεί οι αντίστοιχες βλάβες.

Το παρόν έδωσε σήμερα, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 στην εκκίνηση των εργασιών ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ.Γιώργος Κελαϊδίτης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Εύβοιας, τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού κ.Κωνσταντίνο Γαλάνη, τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εύβοιας κ.Ευάγγελο Κούκουζα και την Περιφερειακή Σύμβουλο κ.Μαρία Αναγνώστου, παρουσία του Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κ.Γιάννη Κοντζιά, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων.

Αφού τονίστηκε η μεγάλη σημασία που έχει για την ευρύτερη περιοχή η ταχεία απόδοση της γέφυρας στην κυκλοφορία της, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας δήλωσε «Σε μια ακόμη έντονη δοκιμασία την οποία αντιμετώπισε η Εύβοια από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποδεικνύει με πράξεις πως έχει τα αντανακλαστικά, το μηχανισμό και πάνω από όλα την ευαισθησία για να επουλώσει με άμεσο και οριστικό τρόπο τις πληγές που αυτή αφήνει στον τόπο μας. Μέλημα μας καμία περιοχή να μη μείνει απροστάτευτη, κανένας πολίτης να μην ξεχαστεί».