Διαδικτυακό σεμινάριο για τη χρήση των δορυφόρων στη γεωργία

Ένα διαδικτυακό σεμινάριο για τη χρήση των δορυφόρων Copernicus, Galileo και Egnos στον αγροτικό τομέα πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Μαΐου στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί μετά τη συνεργασία του προγράμματος EO4agri και του European Global Navigation Satellite System Agency.

Στο σεμινάριο θα εξεταστεί ο συνδυασμός των εργαλείων πλοήγησης ή τοποθέτησης του Galileo και των δεδομένων και υπηρεσιών παρατήρησης της Γης του Copernicus για τη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας και της γεωργίας. Ο λόγος που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο το σεμινάριο είναι γιατί υπάρχει ένα μεγάλο ανεκμετάλλευτο δυναμικό στον συνδυασμό δεδομένων τοποθέτησης από το Galileo και το EGNOS με δεδομένα γεωσκόπησης για τη γεωργία.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του σεμιναρίου, ο κορωνοϊός δεν βλάπτει μόνο την υγεία των ανθρώπων, αλλά θέτει σε κίνδυνο την επισιτιστική ασφάλεια. «Είναι προφανές ότι πρέπει να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για να συνδυάσουμε όλους τους πόρους και τις γνώσεις που έχουμε για να διασφαλίσουμε μια ποιοτική ζωή, όχι μόνο για τους Ευρωπαίους, αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη», αναφέρεται στον ιστότοπο.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί μέσω του ιστοτόπου του EO4agri να αναζητήσει το σεμινάριο και να δηλώσει συμμετοχή.