Διάλογο για το νέο χωροταξικό πλαίσιο Στερεάς Ελλάδας ζητά η ΕΛΕΑΤΑΕΝ

Διάλογο για το νέο χωροταξικό πλαίσιο Στερεάς Ελλάδας ζητά η ΕΛΕΑΤΑΕΝ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Διάλογο για τη διαμόρφωση του νέου Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Στερεάς Ελλάδας ζητά η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας με επιστολή της προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο που προωθείται προβλέπει τον οριζόντιο αποκλεισμό της αιολικής ενέργειας από τεράστιες εκτάσεις περιλαμβανομένου όλου του νομού Ευρυτανίας.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο εκπέμπονται αντιφατικά μηνύματα στον επιχειρηματικό και επιστημονικό κόσμο της αιολικής ενέργειας καθώς η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την πρόθεσή της για υιοθέτηση φιλόδοξων στόχων Α.Π.Ε. έως το 2030.

-Διαφήμιση-

“Έτσι αυξάνεται η επενδυτική ανασφάλεια γενικώς αφού εισπράττεται το λανθασμένο μήνυμα ότι προωθούνται με ακραίο και ισοπεδωτικό τρόπο, συντηρητικές επιλογές σε βάρος της ανάπτυξης και του περιβάλλοντος. Κάτι τέτοια θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχε προηγηθεί δημοκρατικός διάλογος και διαβούλευση με τον κλάδο των Α.Π.Ε. Στο διάλογο αυτό είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε με τεκμηριωμένες και ισορροπημένες θέσεις που θα εξασφαλίζουν την βέλτιστη ανάπτυξη του πιο φθηνού σήμερα τρόπου ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα -που είναι τα χερσαία αιολικά πάρκα- με κανόνες που θα έχουν γίνει αποδεκτοί και θα έχουν εμπεδωθεί -και όχι απλά επιβληθεί”, αναφέρει η ΕΛΕΤΑΕΝ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki