Διαμαρτυρία εργοληπτικών οργανώσεων για τον αποκλεισμό τους από έργα αποκατάστασης υποδομών της Θεσσαλίας
Συγκέντρωση – συνάντηση εκπροσώπων των εργοληπτικών επιχειρήσεων με έδρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προγραμματίζουν για την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Νέο Διοικητήριο Περιφέρειας Θεσσαλίας (Καλλισθένους & Θεοφράστου, Λάρισα), η Συντονιστική Επιτροπή των εργοληπτικών οργανώσεων ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΣΕΔΕ και ΣΑΤΕ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επιλογή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, να αποκλείσει τη συμμετοχή όλων των εργοληπτικών εταιρειών από 6ης τάξης και κάτω από τα έργα αποκατάστασης υποδομών της Θεσσαλίας.
Επιλογή που έχει ως στόχο, όπως καταγγέλλουν να δημιουργήσει το συμβατικό αντικείμενο των έργων αποκατάστασης των υποδομών από τη συνένωση των προϋπολογισμών των επιμέρους έργων του εκάστου Δήμου της Θεσσαλίας, κατά παράβαση των Ευρωπαϊκών Οδηγιών και της Βασικής Αρχής της Αναλογικότητας, αποκλείοντας τη συμμετοχή όλων των εργοληπτικών εταιρειών από 6 ης τάξης και κάτω, που θα σήμαινε αύξηση του ανταγωνισμού και ωφέλεια στον χρόνο εκτέλεσής τους. Προφανώς αυτή η μεθόδευση του Υπουργείου θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις – με πρώτη την καθυστέρηση απόδοσης των αναγκαίων υποδομών στην τοπική κοινότητα, σε εύλογο τίμημα, που είναι και τα δύο κομβικά ζητούμενα της τοπικής κοινωνίας αλλά και του συνόλου της Ελλάδας που παρακολουθεί με ιδιαίτερη ευαισθησία την πορεία αποκατάστασης στη Θεσσαλία. Οφείλουμε με αγωνιστικότητα και μαχητικότητα να διεκδικήσουμε αυτά που, με βάση τους κανόνες υγιούς ανταγωνισμού και ισονομίας, δικαιούμαστε και πέραν κάθε στοιχειώδους δεοντολογικού πλαισίου μας στερεί το Υπουργείο» καταλήγει η ανακοίνωση.
Να σημειωθεί ότι η Συντονιστική Επιτροπή των εργοληπτικών οργανώσεων θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτριο Κουρέτα, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για τη συνένωση των έργων αποκατάστασης των υποδομών των περιοχών που επλήγησαν από τις θεομηνίες στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.