Διαβούλευση για τις μειονεκτικές περιοχές

Το μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας κινδυνεύει να μείνει εκτός των μειονεκτικών περιοχών

Πληρώνονται την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου τα υπόλοιπα της εξισωτικής του 2016
-Διαφήμιση-

Να πραγματοποιηθεί, στον λιγοστό χρόνο που απομένει, πραγματική διαβούλευση, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των παραγωγών, κυρίως των κτηνοτρόφων, οι περιφέρειες και οι δήμοι (μια και σε αυτήν που προηγήθηκε έλαμψαν δια της απουσίας τους), προκειμένου να εντοπιστούν τρόποι διόρθωσης των αδικιών που έχουν συντελεστεί με τη σύνταξη των χαρτών των μειονεκτικών περιοχών, προτίθεται να ζητήσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης.

Από τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας κινδυνεύει να μείνει εκτός των μειονεκτικών περιοχών, άρα να χαθούν κονδύλια μέσω των εξισωτικών αποζημιώσεων, η πίεση που έχει ασκηθεί στον Λαρισαίο υφυπουργό είναι αφόρητη.

Από την έρευνα που διεξήγαγε ο κ. Κόκκαλης πράγματι διαπίστωσε «προχειρότητες, λάθη και αδικίες για πολλές περιοχές της Θεσσαλίας και όχι μόνο, αφού ορεινές περιοχές εμφανίζονται στον χάρτη ως… ποτιστικές, άρα αποκλείονται από το καθεστώς της εξισωτικής αποζημίωσης».

Ο υφυπουργός θεωρεί υποχρέωση του ΥΠΑΑΤ να προσπαθήσει να βρει μια λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε με ευθύνη άλλων (υπηρεσιακών παραγόντων και καθηγητών) και εφόσον δοθεί παράταση στην προθεσμία (τέλος 2018) από την ΕΕ, να ακολουθήσει ένας αγώνας δρόμου, για να προκύψουν δίκαια και σωστά αποτελέσματα.

-Διαφήμιση-