Διημερίδα μελισσοκομίας στην Καρδίτσα το Σαββατοκύριακο

Μεγάλες απώλειες στα μελίσσια του Έβρου εξαιτίας παρατεταμένης ξηρασίας και παγωνιάς

Παρά τον κακό καιρό και τις σφοδρές χιονοπτώσεις στον νομό Καρδίτσας, οι μελισσοκόμοι oργανώνουν μεγάλη μελισσοκομική εκδήλωση με τίτλο «μια χειμωνιάτικη συζήτηση για την άνοιξη του 2017, για την καλύτερη μέθοδο βασιλοτροφίας, για τις επιλογές μας».

Αυτός θα είναι και ο τίτλος της διημερίδας που οργανώνει ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Καρδίτσας, με σκοπό να δώσει στους μελισσοκόμους του νομού την γνώση σε νέες μεθόδους βασιλοτροφίας, έτσι ώστε να αναπτύξουν τα μελίσσια τους σωστά και με τον κατάλληλο τρόπο.

Εισηγητές στην διημερίδα αυτή θα είναι ο Ανδρέας Θρασυβούλου, ομότιμος καθηγητής μελισσοκομίας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, η Ελισάβετ Λαζαρίδου, μέλος του ΔΣ της ένωσης βασιλοτρόφων Ελλάδος και πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Θεσ/νίκης και ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης μελισσοκόμος-μαθηματικός και μέλος του συλλόγου μελισσοκόμων Καρδίτσας, μιας και είναι Καρδιτσιώτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο των ΤΕΙ Δασοπονίας στην Καρδίτσα (απέναντι από την Πυροσβεστική) Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 (ώρες 16.00-21.00) και την Κυριακή 15-1-2017 (ώρες 10.30-13.30).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είναι και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος της πόλης κ. Φώτης Αλεξάκος, ο πρόεδρος των ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Γούλας Παναγιώτης, ο αναπληρωτής πρόεδρος των ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Βραχνάκης Μιχάλης, ο διευθυντής της ΔΑΟΚ κ. Κωστής Δημήτρης κα.

Ήδη έχει εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον και από μελισσοκόμους όμορων νομών να παρακολουθήσουν την διημερίδα, πράγμα που είναι ελπιδοφόρο για το μέλλον της μελισσοκομίας στην περιοχή μας. Ο σύλλογος μελισσοκόμων Καρδίτσας καλεί όλα τα μέλη του και όλους τους φίλους που θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση να έλθουν παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και να συμμετάσχουν σε αυτήν την χειμωνιάτικη μελισσοκομική συζήτηση (με θέμα όμως την άνοιξη του 2017) και να είναι σίγουροι πως θα βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα τους».