Στο δίκτυο «European Silk Road-Marco Polo Routes» εντάχθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Στο δίκτυο «European Silk Road-Marco Polo Routes» εντάχθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στο ευρωπαϊκό δίκτυο, «European Silk Road – Marco Polo Routes», το οποίο εδρεύει στην Βενετία, εντάχθηκε ο Δήμος της Ηγουμενίτσας, μετά από ενέργειες του δημάρχου Ιωάννη Λώλου, ώστε η παραλιακή πόλη της Ηπείρου, η οποία συνάμα αποτελεί και σημαντικό λιμάνι της χώρας ως πύλη εισόδου στο Β. Ιόνιο και την Αδριατική, να αποτελέσει και «γέφυρα» με την ιταλική κουλτούρα.

Σκοπός του δικτύου είναι η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών στους τομείς του πολιτισμού, του πολιτιστικού τουρισμού, της τοπικής ανάπτυξης, της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της επικοινωνίας.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Παράλληλα μέσω του Δικτύου, προωθείται η ενίσχυση του εμπορικού τομέα, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των τοπικών παραγωγών, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις νεανικές και καινοτόμες startups.

Με στόχο την ενεργοποίηση πρωτοβουλιών με θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό και την παραγωγικότητα των πόλεων που συμμετέχουν, το δίκτυο καλείται να ενισχύσει την ελκυστικότητα των εμπλεκομένων φορέων μέσω της δημιουργίας πολιτιστικών δράσεων σε διεθνή κλίμακα.

Οι εταίροι του Δικτύου, για την Ιταλία είναι, η Assonautica Italiana, η Ιταλική Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Φόρουμ AIC-Αδριατικής και του Ιονίου Επιμελητηρίου, το Biennial Habitat «Μεσογειακή Κληρονομιά της Ανθρωπότητας», ο Δήμος Gradara del Bruscolo και η Σχολή Μαγειρικής Med του Ceglie Messapica. Εκ μέρους της Ελλάδας, εκτός από την Ηγουμενίτσα, εταίροι είναι ο Δήμος Κέρκυρας, ο Δήμος Μονεμβασιάς και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, ενώ ενεργοποιούνται παράλληλα και οι διαδικασίες για την ένταξη του Δήμου Αθηναίων. Το Δίκτυο συνεργάζεται επίσης με εταίρους στην Αλβανία και στην Κροατία.

ΑΠΕ ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές