Δημήτρης Παπαδόπουλος: Εξέλιξη της καθετοποιημένης μονάδας ζωικής παραγωγής μέσω της εκπαίδευσης

Με μία αναπτυγμένη οικογενειακή δραστηριότητα στον τομέα της ζωικής παραγωγής, ο 16χρονος Δημήτρης Παπαδόπουλος από την Ξάνθη χτίζει τις βάσεις για να τη συνεχίσει και να την εξελίξει ακόμα περισσότερο. Μέσω της φοίτησής του στο επαγγελματικό λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, εκπαιδεύεται πρακτικά σε ένα ευρύ πεδίο αγροτικών θεμάτων.

Ο ίδιος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει αποφασίσει για το επαγγελματικό του μέλλον και εξερευνά τις επιλογές που έχει για διεύρυνση των σπουδών του μετά την ολοκλήρωση της φοίτησής του στο λύκειο.

«Η οικογένειά μου διαθέτει την καθετοποιημένη επιχείρηση “Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company”, η οποία δραστηριοποιείται στην εκτροφή, επεξεργασία, μεταποίηση και πώληση κρέατος, κρεατοσκευασμάτων και αλλαντικών, τόσο σε ιδιόκτητο κρεοπωλείο στην περιοχή της Ξάνθης, αλλά και σε ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων που μπορεί να αναζητήσει κάποιος μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας της εταιρείας», αναφέρει στην «ΥΧ».

Το όνειρο του Δημήτρη είναι, αφού τελειώσει το λύκειο, να συνεχίσει με ανώτερες σπουδές και να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση. «Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή ανοίγει τον δρόμο για τη φοίτηση σε πανεπιστήμια της Αμερικής, ενώ από φέτος ξεκίνησε το πρόγραμμα “Future Farmers of America”, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα να επισκεφτούμε εταιρείες του αγροδιατροφικού τομέα στις ΗΠΑ.

Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε για τις νέες τεχνολογίες και να γνωρίσουμε τις τάσεις της αγοράς που τα επόμενα χρόνια θα φτάσουν και στη χώρα μας, έτσι ώστε να είμαστε ένα βήμα μπροστά, εφαρμόζοντάς τις στην επιχείρηση», εξηγεί.

Πρακτική εκπαίδευση

Ο ίδιος σημειώνει ότι στο πλαίσιο των μαθημάτων στη σχολή πραγματοποιείται και πρακτική άσκηση στη φυτική και τη ζωική παραγωγή. «Η σχολή προσφέρει ένα μεγάλο εύρος μαθημάτων, μέσω των οποίων οι μαθητές μπορούν να ανακαλύψουν αυτό που τους ενδιαφέρει. Επίσης, προσφέρει ενισχυτική διδασκαλία στα αγγλικά, κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στις μέρες μας για να μπορέσουμε να συμβαδίσουμε με τις ξένες αγορές και να παρακολουθήσουμε τις νέες τάσεις».