Θερινό σχολείο για γεωργικούς συμβούλους, με στόχο την προώθηση της καινοτομίας

04/07/2024
1' διάβασμα
therino-scholeio-gia-georgikous-symvoulous-me-stocho-tin-proothisi-tis-kainotomias-325059

Στην Ιρλανδία πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος το θερινό σχολείο για γεωργικούς συμβούλους μέσω του προγράμματος i2connect από τις 26 μέχρι τις 29 Ιουλίου. Μέσω του ετήσιου ραντεβού, το θερινό σχολείο επιχειρεί να εκπαιδεύσει τους ενδιαφερόμενους στην προώθηση της καινοτομίας στον αγροτικό τομέα και τη διαμεσολάβησή της στο χωράφι.

Η εκπαίδευση θα οργανωθεί σε μια μορφή συνδυασμένης μάθησης με θεωρητική και πρακτική κατάρτιση. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει με τη διαδικτυακή εναρκτήρια συνάντηση για την εισαγωγή βασικών εννοιών γύρω από την καινοτομία στον αγροτικό τομέα (υιοθέτηση, διάχυση), καθώς και για τις συμβουλευτικές μεθόδους, έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο γνώσης.

Η εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί με ένα διαδικτυακό σεμινάριο που θα ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να αναλογιστούν πώς θα μπορούσαν να εφαρμόσουν στην πράξη όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί μία επιτόπια επίσκεψη, στην οποία θα συζητηθούν πρακτικές περιπτώσεις καινοτομίας.

Το πενθήμερο εργαστήριο στην Ιρλανδία έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μεθοδολογικές ικανότητες (στάσεις και δεξιότητες) που είναι απαραίτητες για τη διευκόλυνση διαδραστικών διαδικασιών καινοτομίας, στις οποίες ο ρόλος του γεωργικού συμβούλου θα είναι βασικός και απαραίτητος για την προώθηση της καινοτομίας. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του προγράμματος i2connect.