Ο δήμος Βοΐου «μετακομίζει» για φεστιβάλ στη Νέα Παραλία

Ο δήμος Βοΐου «μετακομίζει» για ένα τριήμερο φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, δίπλα από το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Το φεστιβάλ του δήμου Βοΐου θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 και 29 Μαΐου και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια εικόνα από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, τα εμβληματικά αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά σημεία, να γευτούν εντελώς δωρεάν ντόπιες, παραδοσιακές γαστρονομικές προτάσεις που θα παρασκευάζει σεφ και να δοκιμάσουν κρασιά τοπικής παραγωγής.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από πολιτιστικά δρώμενα, με παραδοσιακά χορευτικά από την Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από την Τοπική Ορχήστρα Χάλκινων. Μέρος της εκδήλωσης θα αφιερωθεί στον αγροτικό και εναλλακτικό τουρισμό που προσφέρει ο δήμος Βοΐου, μέσω της προβολής του προωθητικού/τουριστικού βίντεο «Μυστικά και Εκπλήξεις».

Ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ την Παρασκευή, 27 Μαΐου από τις 18:00-21:00, το Σάββατο, 28 Μαΐου, από τις 10:00-21:00 και την Κυριακή, 29 του μήνα, από τις 10:00-17:00 με ελεύθερη είσοδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ