Δήμος Χίου για δημιουργία ενιαίας πεζοπορικής διαδρομής στο νησί

Δήμος Χίου για δημιουργία ενιαίας πεζοπορικής διαδρομής στο νησί
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Ως κατεπείγουσα πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 6/8, στις 2.15 μ.μ. συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου, με θέμα την «Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Περιφέρειας Β. Αιγαίου και Δήμου Χίου για την πράξη: Δημιουργία Ενιαίας Πεζοπορικής Διαδρομής Νήσου Χίου».

Το κατεπείγον του θέματος σύμφωνα με την πρόσκληση έγκειται στο γεγονός ότι υφίσταται καταληκτική ημερομηνία, η 10η Αυγούστου, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας λήψης των αποφάσεων έγκρισης του σχεδίου από όλους τους φορείς και υπογραφής στη συνέχεια της Προγραμματικής Σύμβασης.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση θα περίμεναν ως «έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για την πυροπροστασία, ύστερα από την εκατόμβη των νεκρών που άφησαν πίσω τους οι φωτιές της Ανατολικής Αττικής…».

«Χωρίς να υποβαθμίζουμε το θέμα της δημιουργίας ενιαίας πεζοπορικής διαδρομής στο νησί μας, με δεδομένη τη λαϊκή χρήση και όχι την απόδοσή του στο βωμό του κέρδους της τουριστικής βιομηχανίας, θεωρούμε ότι άμεση προτεραιότητα θα είχε η συζήτηση της πυροπροστασίας και η διεκδίκηση ανάλογων μέτρων και όχι ένα θέμα που απλά ξεχάστηκε στα συρτάρια και ανασύρθηκε την πιο ακατάλληλη στιγμή», σημειώνει η παράταξη του Μάρκου Σκούφαλου που θα απέχει από τη συνεδρίαση.

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-