Ο Δήμος Λαυρεωτικής ασφαλτοστρώνει 80 χλμ. αγροτικών δρόμων

Στην ασφαλτόστρωση 80 χλμ. αγροτικών δρόμων στην περιοχή της Κερατέας προχωρά ο Δήμος Λαυρεωτικής. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 8.203.675 ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους τού προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” και έχει ως στόχο τη βελτίωση της βατότητας του οδικού δικτύου εκτός του αστικού ιστού, ώστε να βοηθήσει στην καθημερινή μετακίνηση και εργασία τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά και τους κατοίκους όλης της περιοχής.

Σήμερα, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία και το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου μέσα σε 12 μήνες.

«Βελτιώνουμε το αγροτικό οδικό δίκτυο για την καθημερινή εξυπηρέτηση των αγροτών και των κατοίκων αγροτικών περιοχών της δημοτικής ενότητας Κερατέας. Στόχος είναι η βελτίωση της πρόσβασης των παραγωγών στη γεωργική γη, στις καλλιέργειες και στις κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς αποτελούν υποδομές οι οποίες στηρίζουν σημαντικά τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λουκάς και προσέθεσε: «Η προσαρμογή των υποδομών αυτών στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και της δασοκομίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την εκπόνηση των μελετών υπό την εποπτεία της αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Δήμητρας Πάλλη, καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για τη στήριξή του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ