Ο Δήμος Σικίνου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών μας γνωρίζει τον «τελευταίο ψαρά»

-Διαφήμιση-
gaia-sense

Με αφορμή την 8η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, η Mind the Bump παρουσιάζει το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο τελευταίος ψαράς» των βραβευμένων δημιουργών Bastian Fischer και Βίκυς Μαρκολέφα. Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή για το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σικίνου.

«Μ’αρέσει αυτό που κάνω κάθε μέρα. Μ’αρέσει το πρωί που ξημερώνει. Δεν το αλλάζω με τίποτα.» Κώστας Διβόλης, αλιέας, Σίκινος.

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Η παραγωγή της ταινίας ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο 2018. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται μια μέρα από τη ζωή του τελευταίου επαγγελματία ψαρά στη Σίκινο, ένα από τα πιο αυθεντικά νησιά των Κυκλάδων. Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να παρουσιαστεί σε διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ τους επόμενους μήνες.

«Η ιστορία του Κώστα είναι μια βουτιά σε έναν θαλάσσιο κόσμο, κοντινό και μακρινό συνάμα. Ένα κάλεσμα να αναλογιστούμε τη σχέση μας με τη θάλασσα και τη σημασία της για τη ζωή και τον πολιτισμό μας», δήλωσαν οι σκηνοθέτες και παραγωγοί, Βίκυ Μαρκολέφα και Bastian Fischer.

Βίκυ Μαρκολέφα, [email protected]
Φωτογραφία: Ο Κώστας Διβόλης στο καΐκι του © Bastian Fischer / Mind the Bump Περισσότερες πληροφορίες-οπτικό υλικό: https://thelastfisherman.wordpress.com/

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα