Δίπλα στα παιδιά και στους νέους που χρειάζονται στήριξη το Επιμελητήριο Φλώρινας

Μια ευαίσθητη κοινωνικά πρωτοβουλία ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες το Επιμελητήριο Φλώρινας και ο πρόεδρός του, Σάββας Σαπαλίδης, υπογράφοντας Σύμφωνο Συνεργασίας με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο φιλοξενεί 58 παιδιά και νέους με αναπηρία, ορφανά ή που χρειάζονται στήριξη και προστασία, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα, τα τοπικά προϊόντα και τη μεταποίηση του νομού.

Σύμφωνα με τον κ. Σαπαλίδη, στόχος είναι τα παιδιά που βρίσκονται σε ένα ειδικό καθεστώς να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας και να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να δημιουργήσουν ενδεχομένως τις δικές τους επιχειρήσεις. «Τα παιδιά αυτά μεγαλώνουν και πρέπει να αποκτήσουν δεξιότητες. Να δούμε τι τους αρέσει και προς ποια πλευρά θα τα κατευθύνουμε, π.χ. στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων ή στα χειρωνακτικά επαγγέλματα, στην τηλεθέρμανση κ.λπ. Έχουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να το κάνουμε», ανέφερε ο κ. Σαπαλίδης.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις και ημερίδες σχετικές με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, ενώ θα γίνουν επισκέψεις σε επιχειρήσεις, σε περιβαλλοντικά κέντρα και σε Κέντρα Προστασίας της Άγριας Ζωής, όπως στον Αρκτούρο. «Όχι μόνο δεν πρέπει να ξεχνάμε τα παιδιά αυτά, αλλά πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα, ώστε να είναι χρήσιμα και ωφέλιμα στην κοινωνία για να ανοίξουν τα φτερά τους μόνα.

Εμείς έχουμε την υποχρέωση να είμαστε δίπλα τους», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σαπαλίδης, καταλήγοντας ότι το Επιμελητήριο είναι πάντα κοντά σε ανάλογες περιπτώσεις, κοινωνικά ευαισθητοποιημένες, όπως η στήριξη στο συσσίτιο της Μητρόπολης για τους απόρους και τα μοναχικά άτομα.