Με δωρεάν εκπαίδευση τα drones της flyDROPs για τους αγρότες

Θετικός ο απολογισμός του πρώτου δεκαμήνου

Αφουγκραζόμενη το κενό της Ελλάδας στην παροχή και χρήση αγροτικών drones, τον Σεπτέμβριο του 2021 δημιουργήθηκε η εταιρεία FLYDROPS με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία ειδικεύεται σε λύσεις γεωργίας ακριβείας, συνεργαζόμενη με την πρωτοπόρο παγκοσμίως στον τομέα DJIΌπως εξηγεί ο Κωνσταντίνος Κοντορεπανίδης, συνιδιοκτήτης της FLYDROPS, «μετά από ενδελεχή έρευνα σε όλη την προσφερόμενη γκάμα των αγροτικών drones, αντιληφθήκαμε ότι η DJI ξεχωρίζει στον τομέα, καθώς πρωτοπορεί και καθορίζει τις εξελίξεις. Το πρώτο ψεκαστικό drone που διέθεσε εμπορικά ήταν το 2015 και έκτοτε κυριαρχεί παγκοσμίως και εξελίσσει τα drones της, φτάνοντας στα σημερινά Τ30 και Τ10. Για τη συνεργασία μας με την DJI, ακολουθήθηκε μία πολύμηνη διαδικασία, που οδήγησε στη σύναψη συνεργασίας, αλλά και στην αμοιβαία εμπιστοσύνη για τις δυνατότητες και αφοσίωση κάθε μέρους σε αυτήν. Για τη FLYDROPS, η υλοποίηση του πρώτου στόχου και η συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία στον τομέα αποτέλεσαν μεγάλη επιτυχία, καθώς μας έδωσαν ώθηση για την περαιτέρω ενασχόληση με αυτή την τεχνολογία. Έτσι, λοιπόν, είμαστε οι πρώτοι επίσημοι πωλητές της DJI σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα».

Τεχνολογίες και πλεονεκτήματα

Τα αγροτικά drones της DJI, DJI AGRAS, προσφέρουν τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

✱ Δύο μπαταρίες και ο φορτιστής αρκούν για συνεχή λειτουργία, καθώς ο χρόνος πτήσης είναι ίδιος με τον χρόνο φόρτισης.

✱ Εξουδετέρωση τυφλών σημείων με σφαιρικό radar system.

✱ Διπλή κάμερα FPV, για βελτιωμένη επίγνωση της κατάστασης.

✱ Με νέα έξυπνη σχεδίαση πτήσης, προγραμματίζουν ανεξάρτητα και αυτόνομα τη βέλτιστη διαδρομή για κάθε αγροτεμάχιο.

✱ Το Τ30 είναι εξοπλισμένο με μεγάλη δεξαμενή 30 λίτρων, προσφέροντας πλάτος ψεκασμού 9 μέτρων και ψεκαστική απόδοση 160 στρεμμάτων/ώρα.

✱ Tα 16 ακροφύσια ψεκασμού του Τ30 παρέχουν εκτεταμένη κάλυψη με ομοιόμορφη κατανομή και μεγάλη διεισδυτικότητα, προσφέροντας οικονομία στο νερό, αλλά και στη δραστική ουσία, αναλόγως της εφαρμογής.

✱ Με επαναστατική τεχνολογία branch-targeting και προσαρμόσιμους βραχίονες, που προφέρει το κιτ δενδροκαλλιέργειας, το AGRAS T30 διεισδύει σε πυκνές καλλιέργειες με πλάγιο ψεκασμό, διασφαλίζοντας μια ομοιόμορφη κάλυψη με υγρά φυτοφάρμακα, διπλασιάζοντας τον αριθμό των σταγονιδίων.

✱ Το Τ10 είναι εξοπλισμένο με 10λιτρη δεξαμενή, προσφέροντας πλάτος ψεκασμού 5,5 μέτρων και ψεκαστική απόδοση 60 στρεμμάτων/ώρα.

✱ Τα τέσσερα ακροφύσια ψεκασμού του Τ10 παρέχουν εκτεταμένη κάλυψη με ομοιόμορφη κατανομή και μεγάλη διεισδυτικότητα, προσφέροντας οικονομία στο νερό, αλλά και στη δραστική ουσία, αναλόγως της εφαρμογής.

✱ Επίσης, τα AGRAS μπορούν να φέρουν και σύστημα διανομής, με δυνατότητα διανομής λιπάσματος, σπόρων, αλλά και διάφορων άλλων στερεών, όπως τροφών για ιχθυοκαλλιέργειες κ.ά.

✱ Τέλος, τα AGRAS είναι έτοιμα για την επόμενη ημέρα της γεωργίας ακριβείας, καθώς διαθέτουν δυνατότητα λήψης «συνταγογράφησης» για διαφορετική δοσολογία μέσα στο χωράφι, αλλά και λήψης χαρτογράφησης 3D για ψεκασμό κάθε δέντρου ξεχωριστά.

Η ομάδα πίσω από την εταιρεία και οι υπηρεσίες της

Πίσω από την εταιρεία βρίσκεται μια 5μελής ομάδα, όπως τονίζει ο κ. Κοντορεπανίδης, που «έχει αφοσιωθεί πλήρως στην εκμάθηση και στην υποστήριξη αυτής της νέας τεχνολογίας, καθώς και στη λειτουργία του ιστότοπού μας και στην παρουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι, τα στελέχη μας, μετά από εκπαίδευση, έχουν αποκτήσει δίπλωμα εκπαιδευτή και τεχνικού από την DJI και προσφέρουμε αντίστοιχες υπηρεσίες εκπαίδευσης και συντήρησης των drones που διαθέτουμε. Επίσης, η εταιρεία μας προσφέρει με την αγορά από εμάς πλήρη αρχική ρύθμιση στο AGRAS, εκπαίδευση με αυτό στα χωράφια του πελάτη, καθώς και δωρεάν τα δίδακτρα για το δίπλωμα ΣμηΕΑ Α1/Α3.

Επιπλέον, η εταιρεία μας πλέον προσφέρει υπηρεσίες φασματογράφησης χωραφιού μέσω drone, προσφέροντας τη δυνατότητα συλλογής δεδομένων για την υγεία των καλλιεργειών και την εφαρμογή της κατάλληλης “θεραπείας” στα σημεία ακριβώς που απαιτείται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία και τα προϊόντα μας (τιμές, χρηματοδότηση, χρήση), μπορείτε να επισκεφθείτε το φυσικό μας κατάστημα στη Λ. Εθνικής Αντίστασης 9 στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης ή την ιστοσελίδα μας (flydrops.gr), τις σελίδες μας στα κοινωνικά δίκτυα (facebook.com/flydrops, www.instagram.com/flydrops.gr/, twitter.com/flydropsGR ), το κανάλι μας στο Youtube (bit.ly/flydropsYT) ή να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο [email protected], είτε τηλεφωνικά στο 2317003035.

Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε και να σας εισάγουμε στον κόσμο αυτής της νέας συναρπαστικής τεχνολογίας! Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η εταιρεία μας το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει νέες συνεργασίες με επιχειρήσεις του κλάδου, ενώ θα προσφέρει και νέες λύσεις στον τομέα της γεωργίας ακριβείας».