Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για νέους στη Δυτική Μακεδονία

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής, με θέμα «Αγροκυκλικότητα: Εφαρμογές στη Γεωργία», προσφέρουν ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE), την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 80 νέους επαγγελματίες και ανέργους από τη Δυτική Μακεδονία, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον αγροδιατροφικό τομέα, αλλά και σε επαγγελματίες αγρότες της περιοχής που θέλουν να λάβουν εξειδικευμένη κατάρτιση σε θέματα αγροκυκλικότητας. Η εκπαίδευση αποτελείται από τέσσερις διακριτές ενότητες, που αντιστοιχούν στους κλάδους της δενδροκομίας, της αμπελουργίας, των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και της μελισσοκομίας.

Οι ωφελούμενοι κάθε ενότητας θα είναι 20 και θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μία πλήρη εκπαίδευση στη θεματική που θα παρακολουθήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους έως τις 13 Ιουνίου 2021 στην ομώνυμη σελίδα του προγράμματος.