Η Δράμα περιμένει το Χόλιγουντ

Σοβαρές πιθανότητες υπάρχουν την άνοιξη να γίνουν στον Νομό Δράμας γυρίσματα χολιγουντιανής ταινίας με διάσημους ηθοποιούς, όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουρισμού, Αθανάσιος Τσώνης, εξηγεί ότι διατηρούν στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επιχειρώντας κάποιες από τις διεθνείς παραγωγές που πραγματοποιούν γυρίσματα εκεί να συμπεριλάβουν και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

«Επισκέφθηκαν την περιοχή συνεργεία και εξετάζουν περιοχές στους δήμους Προσοτσάνης, Δράμας και Παρανεστίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα η ταινία θα χρησιμοποιήσει σκηνικά από το σπήλαιο Αγγίτη, την περιοχή γύρω από το Καπνολογικό Ινστιτούτο, τον ορεινό όγκο του Παρανεστίου και το Σιδηρόνερο, όπου κυριαρχεί το στοιχείο του νερού».

Η περιφέρεια επιδιώκει την προβολή μέσα από τα κινηματογραφικά καρέ και, μάλιστα, φιλοξενούνται κατά καιρούς ελληνικές παραγωγές. Η επιλογή μιας περιοχής γίνεται με βάση το περιεχόμενο της ταινίας και «το κατά πόσο το φυσικό φόντο εξυπηρετεί τις ανάγκες της», σημειώνει.

Η περιφέρεια, μέσω του Εθνικού Κέντρου Οπτικoακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, δημιουργεί βάση δεδομένων με φωτογραφίες και τις υπάρχουσες υποδομές κάθε περιοχής. «Διαφημίζουμε την περιοχή μας, τις ομορφιές της ώστε να προσεγγίσουμε παρόμοιες παραγωγές» λέει, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμοι να τους υποδεχτούν, βοηθώντας σε γραφειοκρατικά ζητήματα με τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.