Δριμύ κατηγορώ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα για την εγκατάλειψη των γεωργών και των κτηνοτρόφων

Σε χθεσινοβραδινή ανάρτησή του στο facebook ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας εξαπολύει δριμύ κατηγορώ για την εγκατάλειψη του γεωργικού και κτηνοτροφικού κεφαλαίου στην Θεσσαλία που ακόμα ταλαιπωρείται από τις επιπτώσεις των πλημμυρών.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης:

«Η Θεσσαλία δεν είναι πείραμα σε συνέδρια για να κάνετε papers. Η Θεσσαλία δεν είναι living lab. Η Θεσσαλία είναι η ζωή μας . Είναι τα χωράφια μας που δεν γνωρίζουμε ακριβώς με τι χρήματα και τι πόρους θα τα ξανακαλλιεργησουμε . Δεν ξέρουμε από πού θα πάρουμε πάλι τα πρόβατα μας και τα γίδια να ξαναφτιάξουμε τα κοπάδια μας. Ούτε που θα γίνουν τα μαντριά μας. Δεν ξέρουμε αν τα οπωροφόρα δένδρα θα ξανακαρπισουν.

Οι φυστικες σε 8 η 9 χρόνια; πότε θα έρθουν τα χρήματα να φτιάξουμε τα μόνιμα αναχώματα να προστατευθούν οι επιχειρήσεις γύρω από τη Λάρισα; πότε θα μας αφήσετε να φτιάξουμε τον Πηνειό βαθύ και πλατυ όπως λένε τα σχέδια; πότε θα δώσετε χρήματα να ολοκληρωθεί σωστά η σύνδεση του φράγματος Γυρτώνης με την Κάρλα; η σήραγγα προς το Αιγαίο μοιάζει ακριβή; το βαμβάκι θα είναι βιώσιμο; το μέτρο που επιδοτεί την σταγδην αρδευση γιατί δεν το κάνετε πράξη τώρα; μας ενδιαφέρει να μην φύγει το στρατόπεδο του Στεφανοβικείου στα Γιαννιτσά; να χτίσουμε την αντιπλημμυρικη θωράκιση που λένε τα σχέδια; γιατί βγάλατε από τα έργα του 2024 το φράγμα της σκοπιάς ;

Δεν σας ρωτάει ένα βοσκός – Σας ρωτάει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας που δεν υπάρχει στην διοίκηση του οργανισμού υδάτων που φτιάξατε .

Απαντήσεις στους πολίτες μου -Αξιόπιστες παρακαλώ»