ΕΑΣΗ: Απαντά με μεγάλο συλλαλητήριο στο Ιρλανδικό Fund – Βίντεο

Καζάνι που κοχλάζει είναι η ΕΑΣΗ, μετά από τη διεκδίκηση μέρους της ακίνητης περιουσίας της από Ιρλανδικό fund, με τη διοίκηση και τα μέλη της να συγκλίνουν στη διοργάνωση “μεγαλειώδους” συλλαλητηρίου, με το οποίο θα διατρανώσουν την αποφασιστικότητά τους να αποτρέψουν κάθε πράξη πλειστηριασμού.(Διαβάστε σχετικά: SOS από Ένωση Ηρακλείου: Κινδυνεύει να χάσει ακίνητα από Ιρλανδικό fund)

Σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία της Ένωσης στη λ. 62 Μαρτύρων ευρεία συζήτηση για το πρόβλημα που έχει ανακύψει, το οποίο οι παρευρισκόμενοι ενέταξαν στο μεγαλύτερο πλαίσιο με τους πλειστηριασμούς, με το οποίο η ελληνική κοινωνία θα βρεθεί αντιμέτωπη στο προσεχές μέλλον.

Πρωτοφανής η παρουσία του κόσμου της Ένωσης, όπως σχολίασε και η Διοίκηση

Τόσο οι παραγωγοί-μέλη της Ένωσης που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της διοίκησης, όσο και οι φορείς που συμμετείχαν στη συζήτηση, μεταξύ αυτών η Περιφέρεια Κρήτης, το Εργατικό Κέντρο, η ΠΕΔ Κρήτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η ΟΕΒΕΝΗ, η Ένωση Δανειοληπτών Ελλάδος αλλά και βουλευτές, συμφώνησαν να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο και να αξιοποιηθεί το momentum των εκλογών, καλώντας τα κόμματα να τοποθετηθούν απέναντι στο εκρηκτικό, “σαρκοφάγο” θέμα των πλειστηριασμών.

Μόνο με ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο θα φανεί η δύναμή μας” είπε ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Σταύρος Γαβαλάς, ο οποίος επανέλαβε ότι τα ενήμερα δάνεια της Ένωσης μεταβιβάστηκαν εν αγνοία της στο Ιρλανδικό fund σε χαμηλό αντίτιμο, χωρίς να της δωθεί η δυνατότητα εξαγοράς τους.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης έδωσε την πληροφορία ότι στην Ελλάδα εδρεύουν 23 funds και ότι δάνεια μεταβιβάζονται σε αυτά από 18 έως 30% της ονομαστικής απαίτησης. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοριάς προανήγγειλε ότι θα “σηκώσει” το θέμα των πλειστηριασμών στα τριτοβάθμια όργανα της ΓΣΕΕ και της ΓΕΣΕΒΕΕ. Τη συμφωνία του Επιμελητηρίου και της ΟΕΒΕΝΗ για μαχητικές κινητοποιήσεις εξέφρασαν αντίστοιχα οι Μανώλης Αλιφιεράκης και Μπάμπης Λεκάκης. Ο Βασίλης Σμπώκος εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων πρότεινε τη συγκρότηση Ομάδων Άμεσης Επέμβασης ώστε “καμία οικογένεια να μη χάσει το σπίτι της.

Η κοινωνία θα ζήσει τεκτονικές αλλαγές” είπε ο βουλευτής του Σύριζα Χάρης Μαμουλάκης ενώ ο βουλευτής, επίσης του Σύριζα, Σωκράτης Βαρδάκης σημείωσε ότι εξαιτίας της “ληστρικής” αύξησης των επιτοκίων το επόμενο διάστημα 1,5 εκ νοικοκυριά θα κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου από τη μεριά του είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε απαντήσεις στην κοινή αναφορά των βουλευτών του Ηρακλείου για την υπόθεση της ΕΑΣΗ, τις οποίες η διοίκηση της Ένωσης πρέπει να εξετάσει νομικά. Σε ότι αφορά τα κόκκινα δάνεια, προεξόφλησε ότι η κυβέρνηση αποκλείεται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση προεκλογικά. Την τροπολογία του ΚΚΕ για τα κόκκινα δάνεια που δεν έκανε αποδεκτή η βουλή, υπενθύμισε ο βουλευτής Μανώλης Συντυχάκης ενώ ο Γιώργος Διριανάκης, νομικός εκπρόσωπος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Δανειοληπτών είπε ότι 4,5 εκ Έλληνες οφείλουν στις Τράπεζες.

ΕΑΣΗ και Εργατικό Κέντρο χέρι – χέρι

Από τη συνάντηση φορέων στο ΕΚΗ την περασμένη Δευτέρα με θέμα τους πλειστηριασμούς

Της συζήτησης στα γραφεία της ΕΑΣΗ είχε προηγηθεί η συνάντηση των φορέων στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου μια μέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, στην οποία συμφωνήθηκε κοινό πλαίσιο δράσης. Αυτό περιλαμβάνει τη συγκρότηση προτάσεων για την επίλυση του προβλήματος και την προώθησή τους στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 22 Μαρτίου, προκειμένου ακολούθως να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση.

Πηγή: neamatia.gr