Έφυγε ο ιδρυτής της εταιρείας Θρακικά Εκκοκιστηρία Α.Ε. Ηλίας Κουρούδης

kouroudis-thrakika-ekokistiria
Ο ιδρυτής των Θρακικών Εκκοκιστηρίων Α.Ε. Ηλίας Κουρούδης με τον γιο του Σταμάτη που συνεχίζει επάξια την οικογενειακή παράδοση όπως και ο εγγονός Ηλίας

Στις 27 Αυγούστου έφυγε ο ιδρυτής της εταιρείας Θρακικά Εκκοκιστηρία Α.Ε. και για πολλά χρόνια πρόεδρος της, Ηλίας Κουρούδης. Ο Ηλίας Κουρούδης γεννήθηκε το 1929 στο Σουφλί Έβρου και αργότερα σε νεανική ηλικία μετακόμισε οικογενειακά στην Ορεστιάδα. Το 1955 ήρθε και εγκαταστάθηκε με τη σύζυγό του Χρυσούλα στην Κομοτηνή, όπου δημιούργησε και λειτούργησε σπορελαιουργείο. Το 1972 ίδρυσε τα Θρακικά Εκκοκιστήρια Α.Ε., το πρώτο εκκοκκιστήριο στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Ο Ηλίας Κουρούδης διακρινόταν για την εργατικότητα, την ευρηματικότητα και το επιχειρηματικό του ένστικτο. Τα Θρακικά Εκκοκιστήρια επί των ημερών του έγιναν ένα από τα πρώτα εκκοκκιστήρια στην Ελλάδα και μια από τις υγιέστερες επιχειρήσεις στην Θράκη. Συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η βαμβακοκαλλιέργεια να γίνει η βασική καλλιέργεια της περιοχής.

Σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε:

⁃ Να παραμείνουν τα εκκοκκιστήρια και το ΚΤΕΟ κλειστά την ημέρα της κηδείας, η οποία θα γίνει την Τρίτη 28 Αυγούστου στις 13:00 στον καθεδρικό ναό, στην Κομοτηνή.

⁃ Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην κηδεία.

⁃ Να καταθέσει δωρεά εις μνήμην του στο σύλλογο μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι».

⁃ Να παρέχει ετήσια υποτροφία «Ηλίας Κουρούδης» σε παιδί αγροτικής οικογένειας που θα εισάγεται σε Γεωπονική σχολή.