Το τελευταίο αντίο σε ένα δικό μας άνθρωπο – Τον γνωστό σκιτσογράφο Άκη Παράσογλου

akis parasoglou
Το σκίτσο αυτό δημοσιεύθηκε στο “Ριζοσπάστη” το 1983

Το τελευταίο αντίο είπαν την Τετάρτη 29/6 συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι (στο νεκροταφείο Σχιστού) στον γνωστό σκιτσογράφο Άκη Παράσογλου που «έφυγε» ξαφνικά την Δευτέρα 29/6 γεμίζοντας θλίψη τους οικείους του.

Ο Άκης Παράσογλου γεννήθηκε και κατοικούσε στον Πειραιά. Η οικογένεια της «Υπαίθρου Χώρας» και του ypaithros.gr των οποίων ήταν μέλος από την πρώτη στιγμή, συγκλονίστηκε στο ξαφνικό άκουσμα της απώλειας του.

kalo-sou-taxidi-akhΓελοιογραφίες του Άκη Παράσογλου  που εργαζόταν για πάρα πολλά χρόνια στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» έχουν επίσης δημοσιευθεί και σε πολλές άλλες εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το 1975 εγκαταλείπει την Ελλάδα και εγκαθίσταται στο Μόναχο, δημοσιεύοντας στον εκεί περιοδικό Τύπο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δημοσιεύει πολιτική γελοιογραφία στον ημερήσιο Τύπο, γράφει και εικονογραφεί παιδικά βιβλία, ασχολείται με τη σκηνογραφία στο θέατρο, με την δημιουργία τηλεοπτικών fiction και τη συγγραφή κειμένων για διάφορες εκπομπές πολιτικού περιεχομένου. Υπήρξε εκδότης του περιοδικού “Λίμπερτι” και κυκλοφόρησε τα εξής προσωπικά άλμπουμ: “Panteon”, Μόναχο 1976, “Anakata”, εκδόσεις Αλεβιζόπουλου 1983, “Akis Akistika” εκδόσεις Υάκινθος 1984, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Σουηδία, Αργεντινή και Κύπρο και έχει στο ενεργητικό του ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Έχει διδάξει  cartoon animation στο ΙΕΚ Ακμή και στα τμήματα ενηλίκων της ΔΕΠΑ Κερατσινίου.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους δικούς τους ανθρώπους.