Από το απόγευμα της Τρίτης 27/2 θα γνωρίζουν οι παραγωγοί τι έχουν λαμβάνειν για το πετρέλαιο του 2015

Από το απόγευμα της Τρίτης 27/2 θα γνωρίζουν οι παραγωγοί τι έχουν λαμβάνειν για το πετρέλαιο του 2015
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Τα ποσά που βάσει της καλλιέργειας και της κατανάλωσης τους δικαιούνται, και όχι αυτά που έχουν καταβληθεί ή πρόκειται να καταβληθούν στους λογαριασμούς τους θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν από το απόγευμα της Τρίτης 27/2 μέσω της ειδικής εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι δικαιούχοι για την επιστροφή αγροτικού πετρελαίου.

Μετά την σύγχυση που προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα, το ypaithros.gr επικοινώνησε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που σημειωτέον διαχειρίζεται μόνο πιστώσεις κοινοτικών χρημάτων. Τα χρήματα που αφορούν την επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου καθορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Από την ενημέρωση που είχε το ypaithros.gr, αυτή την στιγμή καταβάλλεται η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου για το έτος 2015. Καθότι η ειδική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ έπρεπε να ενημερωθεί και επικαιροποιηθεί από το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείο Οικονομικών, από σήμερα το απόγευμα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, οι παραγωγοί θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτής της εφαρμογής προκειμένου να δουν εάν είναι δικαιούχοι, αλλά και ποιο είναι το ποσό που έχει υπολογιστεί ότι θα λάβουν.

Ωστόσο, και καθότι έχουν γίνει σε πολλές περιπτώσεις συμψηφισμοί (για παράδειγμα οφειλές στην εφορία), το τελικό ποσό, αυτό δηλαδή που πιστώνεται στο λογαριασμό του δικαιούχου είναι μικρότερο από το αναγραφόμενο στην εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ.  

Για πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορεί να απευθύνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο τηλ. 2131 621000. 

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress