ΕΦΚΑ: Έως 7 Δεκεμβρίου η πληρωμή των εισφορών του Οκτωβρίου

ΕΦΚΑ: Έως 7 Δεκεμβρίου η πληρωμή των εισφορών του Οκτωβρίου
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Το διήμερο Παρασκευής 30 Νοεμβρίου – Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια με τις ασφαλιστικές εισφορές του Οκτωβρίου, όπως έκανε γνωστό ο ΕΦΚΑ, με την προθεσμία για την πληρωμή τους να παρατείνεται έως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018.

Τις ίδιες ημέρες, θα αναρτηθούν και οι εισφορές για όσους αγρότες -και λοιπούς μη μισθωτούς, όπως π.χ. τους ελεύθερους επαγγελματίες- έχουν παράλληλη (μισθωτή ή μη) απασχόληση, η διαδικασία εκκαθάρισης για τους οποίους, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, ολοκληρώθηκε (σ.σ. οι εισφορές για τους εν λόγω ασφαλισμένους είχαν υπολογιστεί βάσει των εισοδημάτων του 2015 και όχι του 2016).

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Εφόσον προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο, αυτό θα πρέπει να καταβληθεί σε έως και πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Στην ανακοίνωση, δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, μέχρι πότε θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση (δεν αποκλείεται, τελικά, η προθεσμία να οριστεί, επίσης, για τις 7/12/2018).

Στην περίπτωση που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο, ο ΕΦΚΑ θα πρέπει να επιστρέψει τη διαφορά, ενώ εάν αυτό είναι κάτω των 50 ευρώ (και δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές του δικαιούχου), θα συμψηφίζεται με μελλοντικές εισφορές.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές