Εγκαίνια του Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Εγκαίνια του Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Ακόμη μία δομή προστίθεται στην εκπαιδευτική δέσμη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Πρόκειται για το Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.ΙΕΚ), το οποίο ξεκινά τη λειτουργία του με υψηλές προσδοκίες και στόχους. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 (18:30), στο αμφιθέατρο “Seth Frank” της Σπουδαστικής Εστίας «Αλίκη Περρωτή».

Για το Ι.ΙΕΚ θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Δρ. Πάνος Κανέλλης και ο Dean της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Δρ. Ευάγγελος Βέργος. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Τάσος Κουράκης καθώς και εκπρόσωποι φορέων και στελέχη επιχειρηματικού κόσμου.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, η Σχολή είναι ιστορικά συνδεδεμένη με την επαγγελματική εκπαίδευση και επί σειρά ετών προσφέρει πλήθος προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, όπως σεμινάρια, μονοετή προγράμματα, κατάρτιση αγροτών σε νέα αντικείμενα κ.α..

Με 1.250 ιδιόκτητα στρέμματα για πρακτική εκπαίδευση, 15 ειδικότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του αγροδιατροφικού τομέα, 25 επιστημονικά εργαστήρια, ένα υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο, μία σπουδαστική εστία και ένα εκπαιδευτικό αγρόκτημα, το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής εγγυάται την άρτια και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των σπουδαστών του.

Στόχος του να προσφέρει στους σπουδαστές γνώση, μέσα από την οποία θα γνωρίσουν, θα κατανοήσουν και θα εφαρμόσουν καινοτόμες και ορθές πρακτικές βελτιστοποίησης της αγροτικής παραγωγής αναπτύσσοντας, παράλληλα, περιβαλλοντική συνείδηση. Η αποστολή του Ι.ΙΕΚ υλοποιείται με την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων βιωματικών μεθόδων μάθησης, στις εξαιρετικές εργαστηριακές υποδομές και πιλοτικές μονάδες παραγωγής που διαθέτει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ώστε ο εκπαιδευόμενος να αποκτήσει επιστημονικές γνώσεις και εξειδικευμένες δεξιότητες, ικανές να διασφαλίσουν τη μελλοντική επαγγελματική του εξέλιξη.

-Διαφήμιση-