Εγκαινιάστηκαν τα νέα υπερσύγχρονα ψυγεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατανουλίων Τυρνάβου «Φρουτοπηγή»

Τα νέα, υπερσύγχρονα ψυγεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατανουλίων Τυρνάβου «Φρουτοπηγή» εγκαινιάστηκαν προ ημερών, παρουσία βουλευτών του Νομού Λάρισας, τοπικών αρχών, αλλά και πλήθους κόσμου, συνεταιρισμένων αγροτών και συνεργατών του συνεταιρισμού.

Με τη λειτουργία του ψυγείου-διαλογητηρίου στα Πλατανούλια, ανοίγονται νέοι ορίζοντες, τόσο για το εμβληματικό προϊόν της περιοχής, το αχλάδι, όσο και για το σύνολο των αγροτικών προϊόντων της επαρχίας Τυρνάβου, καθώς καθετοποιείται η παραγωγική διαδικασία. Με όχημα τη συγκεκριμένη επένδυση, ποιοτικά αγροτικά προϊόντα ταξιδεύουν σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και αυξάνοντας το κέρδος για τους παραγωγούς.

Αναφερόμενος στα νέα υπερσύγχρονα ψυγεία, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Πλατανουλίων, Κωνσταντίνος Μαλάκος, έκανε λόγο για μια σημαντική επιχειρηματική κίνηση που τοποθετεί τον συνεταιρισμό αρκετά βήματα μπροστά, ιδιαίτερα μετά την περσινή κρίση στη διάθεση των αχλαδιών, την αδυναμία απορρόφησης από τους εμπόρους και τις πολύ χαμηλές τιμές, κάτω του κόστους καλλιέργειας.

«Είναι ένα βήμα προς τη σωστή επιλογή αυτοδιαχείρισης και εμπορίας των αχλαδιών, που, ως φρέσκα φρούτα, απαιτούν ψυγεία ώστε να είναι πιο εύκολη η διαπραγμάτευση της τιμής τους, χωρίς το άγχος της άμεσης διάθεσης ή εγκατάλειψης πάνω στα δέντρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα νέα ψυγεία στα Πλατανούλια διαθέτουν χώρους ψύξης για 1 εκατομμύριο κιλά, μαζί με τους χώρους φορτοεκφόρτωσης και τα νέα γραφεία, και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην αγορά του αχλαδιού, καθιστώντας τη «Φρουτοπηγή» ως έναν σημαντικό παίκτη στην αγορά.