Εγκαινιάστηκε ο δρόμος Πυργετού -Αιγάνης. Θετική επίδραση στον τουρισμό

Εγκαινιάστηκε ο δρόμος Πυργετού -Αιγάνης. Θετική επίδραση στον τουρισμό

Εγκαινιάστηκε το πρωί της Κυριακής 25/8 το νέο οδικό δίκτυο ΠΥΡΓΕΤΟΥ —Ι.Μ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ , προϋπολογισμού 1.220.000,00 €, το οποίο περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση και την δημιουργία τεχνικών, σε δρόμο συνολικού μήκους 3.600 μ. και πλάτους 7,00 μ.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος αναφέρθηκε στην μελέτη του έργου που εκπονήθηκε απο τον πρώην Δήμο Κ.Ολύμπου ,επικαιροποιήθηκε απο την τεχνική υπηρεσία του Δ.Τεμπών και χρηματοδοτήθηκε απο την Περιφέρεια Θεσσαλίας .

Το συγκεκριμένο έργο πέρασε από 40 κύματα και αρκετές δυσκολίες μεχρι την ολοκλήρωση του αφού χρειάστηκε η ανανέωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης (2 φορές) ενώ λόγω του υψηλού Προϋπολογισμού δεν μπορούσε να χρηματοδοτηθεί απο προγράμματα όπως το Π.Α.Α .Μεταφέραμε αυτόν τον προβληματισμό μας στον Περιφερειάρχη όπου και με την βοήθεια του τότε υπουργού Υποδομών κ.Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συγχρηματοδοτήθηκε .

Το νέο οδικό δίκτυο ολοκληρώθηκε με πολλαπλά οφέλη στους κατοίκους της περιοχής αφενός λόγω της πρόσβασης και της οδικής ασφαλείας και αφετέρου ενισχύει σημαντικά τον θρησκευτικό τουρισμό καθώς στην περιοχή υπάρχουν αρκετά εξωκλήσια και μοναστήρια .
Ήδη από την ημέρα ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου η αύξηση της επισκεψιμότητας είναι παρά πολύ μεγάλη. Επίσης έδωσε και την δυνατότητα νέων επενδύσεων στην περιοχή.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Κώστας Αγοραστός ο οποίος έκανε λόγο για ένα σημαντικό έργο που παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν έγινε πραγματικότητα ,ο συγκεκριμένος δρόμος ενώνει δυο χωριά την Αιγάνη με τον Πυργέτο όπως επίσης στην συγκεκριμένη περιοχή πραγματοποιούνται αθλητικοί αγώνες παγκόσμιοι και Πανευρωπαϊκοί που αν δεν υπήρχε ο δρόμος δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν,ακόμη αναφέρθηκε ότι ο νέος αυτός δρόμος φέρνει πολιτισμό μέσω των θρησκευτικών μνημείων που έχει η περιοχή .

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό από τον π.Αλέξανδρο ιερέα του Πυργετού .Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.Γ.Λαδόπουλος ,Χ. Καλομπάτσιος, Μαρία Μαμάρα,ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ.Γεωργιος Μανώλης, στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας της Π.Ε Θεσσαλίας και Δ.Τεμπών ο Διευθυντης της Π.Ε κ. Χρ. Λυτροκάπης ,ο Διοικητής του ΑΤ Τεμπών κ. Πρ. Χαρισμανίδης,αντιδήμαρχοι ,δημοτικοί σύμβουλοι ,πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων,συλλόγων και φορέων της περιοχής ,δημότες .
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Αναστασία Σερέτη.

Πηγή: ert.gr