Στις 14 Ιουνίου ανοίγει τις πύλες της η Έκθεση Λαμίας 01/01

stis-14-iouniou-anoigei-tis-pyles-tis-i-ekthesi-lamias-291566

Σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά δείχνει να εισέρχεται η Πανελλήνια Έκθεση της Λαμίας. Η πολυετής αδράνεια στα περιφερειακά επιχειρηματικά δρώμενα της Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται στο τέλος της και από τις αρχές καλοκαιριού ξεκινά η λειτουργία του εκθεσιακού θεσμού μέσω του Lamia Expo.

Την περασμένη Τρίτη, παρουσία του προέδρου της ΔΕΘ Ηelexpo, Τάσου Τζήκα, ανακοινώθηκε από το ΔΣ της ΠΕΛ η διοργάνωση της πoλυκλαδικής LAMIA EXPO Central Greece event που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 18 Ιουνίου 2023. Το γεγονός αυτό ανοίγει τον δρόμο της επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Σε δήλωσή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τζήκας υποστήριξε τον ρόλο του οργανισμού της ΔΕΘ στη χάραξη της περιφερειακής εκθεσιακής πολιτικής, καθώς πιστεύει πως η ανάπτυξη θα έρθει από την περιφέρεια. «Από τη Θράκη, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, ο εθνικός εκθεσιακός φορέας έχει προσφέρει τη γνώση, την εμπειρία και την τεχνογνωσία του, θέλοντας να ενισχύσει τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες με θετικά αποτελέσματα». Υποσχέθηκε επίσης ότι θα στηρίξει την έκθεση, προσφέροντας υπηρεσίες που μπορούν να φανούν χρήσιμες για την επαναλειτουργία της σε νέα σύγχρονα πρότυπα.

Για ένα στοίχημα επιτυχίας έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός. Υποστήριξε ότι «η απόφαση αυτή αποτελεί μία συνέργεια των τοπικών φορέων, ώστε ο θεσμός να μπει σε μία στέρεη βάση για να αγγίξει όσο το δυνατόν υψηλότερα στάνταρ και να αποτελέσει το αναπτυξιακό άλμα της Στερεάς Ελλάδας».

Αυτοδιοίκηση και επιμελητήριο

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραΐσκου, που εστίασε στη συμμετοχή επαγγελματιών και άλλων επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής, με στόχο την ανάπτυξη του τόπου. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Θανάσης Κυρίτσης, απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους επιχειρηματίες του Επιμελητηρίου, όπως επίσης και της περιφέρειας γενικότερα, να στηρίξουν τον θεσμό. «Εμείς από την πλευρά μας θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο, ακόμα και με οικονομική επιδότηση, τη συμμετοχή των μελών μας, διότι πιστεύουμε ότι η LAMIA EXPO αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο για την ανάπτυξη της περιφέρειάς μας», υποστήριξε.

Ο πρόεδρος του φορέα ΠΕΛ Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ, Λεωνίδας Κωστόπουλος, αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ της ΠΕΛ και της ΔΕΘ Ηelexpo, υποστηρίζοντας ότι «ανοίγει την προοπτική ανάπτυξης και επαναλειτουργίας του θεσμού αυτού, με γνώμονα την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας της Κεντρικής Ελλάδας».

Κλείνοντας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Ηelexpo, Δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης, μίλησε για τη βαρύτητα των συνεργασιών που δημιουργούνται σε τοπικό επίπεδο και υπογράμμισε την υποστήριξη του εθνικού φορέα διοργάνωσης της έκθεσης σε θέματα τεχνογνωσίας, προβολής, επικοινωνίας και οργανώσεως παραλλήλων εκδηλώσεων.