Στις 2 Δεκεμβρίου το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας 01/01

stis-2-dekemvriou-to-13o-festival-ellinikou-meliou-kai-proionton-melissas-273879

Εξαιρετικά σπάνιες ποικιλίες μελιού και προϊόντων μέλισσας θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν οι επισκέπτες του 13ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και έχει ως τιμώμενη περιφέρεια την Πελοπόννησο. Οι 300 μικροί Έλληνες παραγωγοί που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό μοναδικές ποικιλίες, όπως: πευκοθυμαρόμελο Κρήτης, μέλι με Superfoods, μέλι Π.Ο.Π Ελάτης Βυτίνας, μέλι από την Κάλυμνο, μέλι ‘Αναμα Ικαρίας, Σουσούρα Χαλκιδικής, μέλι χαρουπιάς, μέλι γλυκάνισου & μάραθου, μέλι λεβάντας κ.ά.

«Μετά από 2 χρόνια απουσίας, φέρνουμε και πάλι σε επαφή το καταναλωτικό κοινό με το αγνό, καλό και ποιοτικό μέλι που παράγεται με αγάπη, μεράκι και φροντίδα από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, Γιάννης Κάκκος. Όπως είπε «η καινοτομία του Φεστιβάλ είναι ότι περιλαμβάνει εξαιρετικά σπάνια μέλια από ιδιαίτερες περιοχές και για πρώτη φορά, από μικρά νησιά της χώρας μας» και πρόσθεσε ότι «την ιδιαιτερότητα των ελληνικών μελιών ενισχύει και η μεγάλη ανθοφορία που καταγράφηκε φέτος και είμαστε βέβαιοι ότι οι καταναλωτές θα γευτούν και θα προμηθευτούν πραγματικά αγνό και καλό μέλι».

Το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου και την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ) και το Τμήμα Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ το 13 ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, που θα έχει θέμα την «Κλιματική Αλλαγή και Παραγωγικότητα Μελισσοσμηνών – Προσαρμογή Γενετικού Υλικού».

Το ωράριο λειτουργίας του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

-Παρασκευή 2/12 16:00 – 21:00

– Σάββατο 3/12 10:00 – 21:00

– Κυριακή 4/12: 10:00 – 20:00

Η είσοδος κοστίζει μέχρι και τα 2 ευρώ/άτομο, ενώ είναι δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών, ΑΜΕΑ και Μελισσοκόμους (επιδεικνύοντας το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο).