Στις 21 Μαρτίου στην Αθήνα η 7η Επιστημονική Συνάντηση για τις Τοπικές και Γηγενείς Ποικιλίες 01/01

stis-21-martiou-stin-athina-i-7i-epistimoniki-synantisi-gia-tis-topikes-kai-gigeneis-poikilies-315546

Η  7η Επιστημονική Συνάντηση για τις Τοπικές και Γηγενείς Ποικιλίες θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου 2024, στην Αθήνα στο Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (8:30-17:30). Η εκδήλωση που θα είναι υβριδική συνδιοργανώνεται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και τελεί υπό την Αιγίδα του ΥΠΑΑΤ και άλλων φορέων.

Η 7η Επιστημονική Συνάντηση για τις Τοπικές και Γηγενείς Ποικιλίες επιδιώκει να φέρει κοντά επιστήμονες από διαφορετικά πεδία και παράλληλα να αναπτύξει έναν γόνιμο διάλογο με τους παραγωγούς των προϊόντων που προέρχονται από Τοπικές και Γηγενείς ποικιλίες.

Προχωρώντας έτσι σε μία από κοινού διερεύνηση και κατανόηση των ιστορικών, πολιτισμικών, γεωπονικών και  οικονομικών παραγόντων που έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση των τοπικών ποικιλιών. Τελικός στόχος είναι η ανάδειξη των μελλοντικών προοπτικών που οι τοπικές ποικιλίες ανοίγουν στην έρευνα, την οικονομία την κοινωνία και γενικότερα στο ανθρωπογενές περιβάλλον.

Η «Ύπαιθρος Χώρα» και το ypaithros.gr είναι χορηγοί της 7ης Επιστημονικής Συνάντησης για τις Τοπικές και Γηγενείς Ποικιλίες