22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ζιζανιολογίας 19/03 - 21/03

22o-panellinio-synedrio-zizaniologias-348742

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ζιζανιολογίας αποτελεί την πιο σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας στον τομέα της προστασίας της καλλιέργειας καθώς είναι πόλος έλξης για επαγγελματίες του κλάδου, παραγωγούς, ακαδημαϊκούς, φοιτητές των Γεωπονικών Επιστημών, επιχειρήσεις του κλάδου και υπεύθυνους αποφάσεων με σκοπό την ανταλλαγή γνώσης, καινοτόμων προσεγγίσεων και τη δημιουργία συνεργασιών.

Το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία, οργανωτικοί φορείς του Συνεδρίου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου θα χαρούν να σας φιλοξενήσουν στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 19-21 Μαρτίου 2025 στο ξενοδοχείο Βυζαντινό.

Θα παρουσιαστούν 43 προφορικές και 24 γραπτές ομιλίες αναφορικά με την μηχανική και φυσική καταπολέμηση των ζιζανίων, την χημική καταπολέμηση και την ανθεκτικότητα των ζιζανίων στα ζιζανιοκτόνα, την υπολειμματικότητα των ζιζανιοκτόνων στο περιβάλλον, την οικολογία και βιολογία των ζιζανίων, τον ανταγωνισμό μεταξύ των ζιζανίων και της καλλιέργειας, την ολοκληρωμένη καταπολέμηση των ζιζανίων, και τις νέες τεχνολογίες στη διαχείριση των ζιζανίων.

Επίσης, θα ακουστούν οι γνώμες προσκεκλημένων ειδικών και διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στον χώρο της Γεωργίας/ζιζανιολογίας όπως π.χ. του ΓΓ ΥπΑΑΤ κου Μπαγινέτα, του Professor Μιχαήλ Βραχνάκη (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), του Professor Steve Duke (Mississippi State University, USA), Professor Camilla Moonen (Scuola St’ Anna, Pisa, Italy), Professor Eric Gallandt (University of Maine, USA), Professor Bagirath Chauhan (Queensland University, AU), Professor Brian Sintel (Western University of Australia), Dr. Lauren Shwartz Lazaro (John Deer, USA) και άλλων.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα υπάρξει πλατφόρμα ειδικών όπου θα δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς που θα τιμήσουν με την παρουσία τους το Συνέδριο να θέσουν ερωτήματα και να λάβουν απαντήσεις από τους ειδικούς σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε θέματα προστασίας στις καλλιέργειες τους.

Το επίσημο δείπνο του συνεδρίου θα γίνει στο Κτήμα Μάρος στις 20 Μαρτίου από τις 9:00 μμ.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου θα διεξαχθεί workshop από τον Professor Andy Mauromoustakos (University of Arkansas, USA) που θα μιλήσει για τον ρόλο της Στατιστικής στην ανάλυση δεδομένων. Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την εκδρομή του Συνεδρίου, γεωργικού ενδιαφέροντος, με επισκέψεις στο Linko of Herbs, Θεσπρωτικό, Πρέβεζας για να δούμε μια καλλιέργεια ρίγανης, και στο εκτροφείο οξύρρυγχου της εταιρείας Thesauri.

Ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, και εκ μέρους της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας, να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν συμβάλλει στην προσπάθεια που γίνεται για την επιτυχή διοργάνωση του συνεδρίου, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Αρταίων, το Επιμελητήριο Άρτας, τους χορηγούς του Συνεδρίου, τους διδακτορικούς φοιτητές μου, τους συναδέλφους μου για την υποστήριξη τους.

Στην τιμή της εγγραφής του συνεδρίου (60 ευρώ για τα μη μέλη, 50 ευρώ για τα μέλη και 20 ευρώ για τους φοιτητές) περιλαμβάνονται η τσάντα του συνεδρίου και η συμμετοχή στο επίσημο δείπνο του συνεδρίου και στην εκδρομή του συνεδρίου.

Έκθεση-Εσπερίδα με θέμα την «Εκμηχάνιση στη Γεωργία»

Χώρος διεξαγωγής Έκθεσης: Πανεπιστημιούπολη Άρτας

Ημερομηνία: 18 Μαρτίου 2025

Αξιοσημείωτο είναι επίσης να αναφερθεί ότι στις 18 Μαρτίου 2025, το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνδιοργανώνει με τον Δήμο Άρτας και το Εμπορικό Επιμελητήριο Άρτας την έκθεση με θέμα «Η εκμηχάνιση στη Γεωργία» στην Πανεπιστημιούπολη της Άρτας. Εκεί θα εκθέσουν το υλικό τους πλήθος εταιρειών με ελκυστήρες, παρελκόμενα, drones, τεχνολογίες ψεκασμού κ.α., όπως ο Σαρακάκης-Massey Fergusson, John Derre, η Carrono, η Alpellas, η Pythagoras Spray, o Παπαδόπουλος ΑΕΒΕ, η Κοντέλλης, η Claas, η Fly Drones και πολλές άλλες. Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από ειδικούς και επαγγελματίες του χώρου τις απογευματινές ώρες. Εδώ να ευχαριστήσω τον Δήμο Αρταίων και προσωπικά τον κο Σιαφάκα και το Εμπορικό  Επιμελητήριο Άρτας που είναι αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια. Παράλειψη μου θα ήταν επίσης να μην ευχαριστήσω την οικογένεια Κάτσινου για την βοήθεια που μας παρέχουν και να τονίσω ότι το Πανεπιστήμιο επιθυμεί την συμμετοχή των παραγωγών φυτικής ή ζωικής κατεύθυνσης σε δράσεις που διοργανώνει και που θα τους ωφελήσουν μεσο- και μακροπρόθεσμα στο μέγιστο.

Χορηγοί του συνεδρίου η «Ύπαιθρος Χώρα» και το ypaithros.gr

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα