Η 23η γιορτή ρυζιού το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στον Προβατά Σερρών 01/01

i-23i-giorti-ryziou-to-savvato-30-septemvriou-ston-provata-serron-302014

Παραδοσιακά εδέσματα με κύριο συστατικό το ρύζι, όπως ρυζόπιτες, ρυζόγαλα κ.α., μαγειρεμένα με μεράκι από τις γυναίκες του χωριού θα απολαύσουν οι επισκέπτες της 23ης Γιορτής Ρυζιού την οποία διοργανώνει το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18:30, στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Προβατά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών «Αμαζόνες» σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.).

Η Γιορτή Ρυζιού έχει εξελιχθεί σε έναν θεσμό που αποσκοπεί στην προώθηση του προϊόντος με την καλλιέργεια του οποίου ασχολούνται οι κάτοικοι της περιοχής.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών ” ο Άγιος Πολύκαρπος” , η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Προβατά “Φωτοδότης”, η Χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Προβατά “Αμαζόνες”, οι Χορωδίες της Θρακικής Εστίας Ν. Σερρών, του Σκουτάρεως, του Βαμβακοφύτου και του Προβατά. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τους: Σοφία Νεοχωρίτου στο τραγούδι, Νίκο Παπαδημητρίου (γκάιντα), Χάρη Τσιπουρίδη (Βιολί), Αργύρη Κόκκορη (Ούτι και τραγούδι), Δημήτρη Μυλωνά (Λαούτο) και Σωτήρη Μπέη (Τουμπερλέκι και Πιάνο).

Σε περίπτωση βροχής η Γιορτή θα μεταφερθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Προβατά.