Στις 28 και 29 Ιουνίου το συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2024 01/01

stis-28-kai-29-iouniou-to-synedrio-ichthyokalliergeias-2024-197656

Στις 28 και 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2024 με θέμα «Προσδιορίζοντας ένα ανθεκτικό μέλλον» στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών του Μεγάρου Μουσικής.

Κορυφαίοι ομιλητές θα θέσουν επί τάπητος τις προκλήσεις, τις εξελίξεις, τις τάσεις και τις ανάγκες του κλάδου για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας στην επόμενη μέρα του, μέσα από μια πλούσια ατζέντα όπου τον λόγο έχει η εξωστρέφεια και οι δυναμικές συμπράξεις.

   Σε διοργάνωση της εταιρείας συμβούλων ΑΜΒΙΟ ΑΕ, με την υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και την επιστημονική συνεργασία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Ανάπτυξης.

   Το 3ο συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας καλείται να απαντήσει στους παράγοντες που θα οδηγήσουν σε «Ένα Ανθεκτικό Μέλλον». Οι κλυδωνισμοί από την περίοδο της πανδημίας, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν αποσβεσθεί τελείως, οι προκλήσεις που θέτει στον κλάδο η κλιματική αλλαγή και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις, επιβάλλουν ένα πολύπλευρο σχεδιασμό και τροποποίηση ή προσαρμογή των πολιτικών σε όλους του τομείς. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού, ο εκσυγχρονισμός της παραγωγής, της μεταποίησης, της μεταφοράς, της εμπορίας και η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ανάπτυξη του κλάδου.

   Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των διεθνών συνεργασιών του κλάδου επιλέχθηκε η Ινδία ως τιμώμενη χώρα για το 2024. Τον διεθνή χαρακτήρα του συνεδρίου Ιχθυοκαλλιέργειας επιβεβαιώνει επίσης η παρουσία αντιπροσωπειών από τις πρεσβείες της Κίνας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ εκπροσωπείται και το υπουργείο Αλιείας και Γαλάζιας Οικονομίας της Σομαλίας. Στο συνέδριο συμμετέχουν ομιλητές οι οποίοι προέρχονται από 15 διαφορετικές χώρες: Ελλάδα, Κύπρος, Ινδία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Νορβηγία, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Ισλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

   Στο κατάλληλα διαμορφωμένο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής θα υπάρχουν 31 περίπτερα χορηγών, οι οποίοι προέρχονται από 11 χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Πορτογαλία, Ινδία, Νορβηγία, Ιταλία, Ισλανδία, Ισραήλ, Δανία, Γερμανία, ΗΠΑ. Εκπροσωπούνται επίσης τέσσερις κλαδικοί φορείς και 43 παραγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ